Μια συνταγή επιτυχίας για κάποιον που θέλει να επενδύσει είναι να έχει υπομονή, να μην παίρνει υπέρμετρα ρίσκα και να γνωρίζει τι κάνει στις αγορές, εξήγησε στο philenews podcast ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα.

Η Freedom Finance Europe είναι μια εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, όπως και οι παραδοσιακές όσον αφορά το κομμάτι της εποπτείας, με τη διαφορά ότι έχει ψηφιοποιήσει το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει.

Ο κάθε πελάτες μπορεί να επενδύσει μέσω του κινητού του ή του υπολογιστή του σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, όπως μετοχές και ομόλογα και σε πάρα πολλές αγορές (Ευρώπη, Αμερική, Ασία), ανέφερε ο κ. Καραγεώργος.

Αυτό που διαφοροποιεί την Freedom Finance Europe από τις υπόλοιπες εταιρείες και τον διεθνή ανταγωνισμό είναι η προσπάθεια της για τοπικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα, η εταιρεία  παρέχει υποστήριξη στη γλώσσα του κάθε πελάτη.

Το σύνολο του ελληνόφωνου κοινού που εξυπηρετεί η Freedom Finance Europe ανέρχεται περίπου σε 50.000 πελάτες, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι το 10-15% είναι Κύπριοι. Οι ενεργοί πελάτες (ένας επενδυτής ο οποίος έχει κάνει κίνηση κατά το τελευταίο τρίμηνο) ανέρχονται περίπου στις 17.000. 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει επενδυτική κουλτούρα στην Κύπρο, ο ίδιος απάντησε ότι όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο υπάρχει μια «αδυναμία» προς το κομμάτι των ακινήτων. «Γενικότερα είμαστε πιο συντηρητικοί απ’ ότι θα έπρεπε στη διαχείριση των χρημάτων μας», σημείωσε περαιτέρω ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη οικονομικής παιδείας.

Πέρα από το κομμάτι των επενδυτικών προϊόντων, η Freedom Finance Europe παρέχει και πολύ ανταγωνιστικά επιτόκια προς τους πελάτες της, ακόμα και κοντά στο 3,8% ενώ βρίσκεται και στο στάδιο της υλοποίησης κάποιων νέων ιδεών, όπως είναι η παροχή κάρτας η οποία θα συνδέεται με τον επενδυτικό λογαριασμό.