Την καθημερινή αναμέτρηση με τον καρκίνο στο Γερμανικό Ιατρικό Ινστιτούτο, περιγράφει στο philenews vodcast, o Καθηγητής Ογκολογίας και Ιδρυτής του German Medical Ιnstitute, Νικόλαος Ζάμπογλου, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της δημιουργίας αρχικά του Γερμανικού Ογκολογικού στην Κύπρο και τη μετεξέλιξη του σε πλήρες ιατρικό κέντρο, με προσφερόμενες όλες τις υπηρεσίες για τον επισκέπτη, τον ασθενή, τον νοσηλευόμενο.

Ο καθηγητής Ζάμπογλου μας  αναλύει τους λόγους αύξησης των περιστατικών καρκίνου στην Κύπρο, μας εξηγεί ότι χάρη στην επιστήμη κάποιοι καρκινοπαθείς είναι πλέον χρόνιοι ασθενείς, με το προσδόκιμο ζωής να είναι αυξημένο.

Απαντά με ειλικρίνεια για όλα όσα διαβάζουμε για τα νέα φάρμακα κατά του καρκίνου και τις επαναστατικές θεραπείες και τονίζει την πρόοδο της χειρουργικής σε σημεία του ανθρώπινου σώματος, που δεν μπορούσαν στον παρελθόν να κτυπήσουν τον καρκίνο.

Αρχικά ιδιωτικό και στη συνέχεια κομμάτι του ΓεΣΥ και στη διάθεση όλων των πολιτών, ένα όραμα για τον καθηγητή Ζάμπογλου, που έγινε πραγματικότητα.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της επίσκεψης μας στο Γερμανικό Ιατρικό Ινστιτούτο και ακούστε τα θετικά μηνύματα για κάθε είδους καρκίνο, αλλά και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που είναι η προμετωπίδα σε κάθε τμήμα του ιατρικού κέντρου που εξυπηρετεί ντόπιους και μη.