Αποφάσεις το συντομότερο για το θέμα της σοβαρής έλλειψης εργατικού δυναμικού αναμένει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα όσα είπε στο philenews podcast ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου, Μάριος Αντωνίου, ζητώντας απλοποίηση της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης ξένου προσωπικού και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτημάτων.

Παράλληλα, αναμένεται και η έκδοση του νέου διατάγματος για την εργοδότηση φοιτητών από τρίτες χώρες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με τον κ. Αντωνίου να ευελπιστεί ότι στο διάταγμα θα συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.  

Όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας, σημείωσε ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και ως εκ τούτου αναμένεται ότι θα επηρεαστούν τα προϊόντα που δεν χαρακτηρίζονται ως πρώτης ανάγκης.

Τα καύσιμα είναι ένα πολύ μεγάλο έξοδο για όλες τις επιχειρήσεις και είναι θέμα χρόνου να δούμε εταιρείες να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, επικαλούμενες την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, εξήγησε.