Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Ντίνος Ολύμπιος ο οποίος μιλώντας στο philenews podcast με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Φιλελεύθερος ότι, ένας στους τέσσερις εργαζομένους λαμβάνει μισθό 19.500 ετησίως και γονατίζουν νοικοκυριά, ανέφερε ότι ο αριθμός πολυτέκνων στον τόπο μας μειώνεται δραστικά.

Το 2020 οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν 4.300, ενώ το 2023 ο αριθμός μειώθηκε στις 3.860 εξήγησε ο κύριος Ολύμπιος επιμένοντας να τους επιστραφεί το 9% στα επιδόματα, που τους είχε αποκοπεί από το 2013. Αν το πρόσφατο 5%  σε αύξηση στο επίδομα πολυτέκνων είπε, είναι νέο επίδομα, τότε να επιστραφεί και το 9% όπως αποκαταστάθηκε σε όλους τους τομείς. Αν το 5% είναι επιστροφή, τότε απαιτούμε και το υπόλοιπο 4%.

Πολύτεκνος με 8 παιδιά αναφέρει, δεν δικαιούται καμιά βοήθεια λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και είναι στα όρια απόγνωσης με τα τρέχοντα έξοδα του σπιτιού και οκτώ παιδιών να είναι δυσβάστακτα και τον υπολογισμό του επιδόματος να είναι στην προκειμένη περίπτωση άνισο, ως προς το οικογενειακό εισόδημα που καθορίζεται.