Πρώτο βραβείο για την παράσταση Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, την οποία ανέβασαν στο σχολείο τους το περασμένο Σάββατο, κέρδισαν τα παιδιά του Λυκείου Πολεμίου.

Τα παιδιά έδωσαν μια μοναδική παράσταση, όπου ξεπέρασαν τον εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, καταφέρνοντας να συγκινήσουν και να συμπαρασύρουν στα μηνύματα της κλασικής τραγωδίας και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Τα παιδιά, με ζήλο και μεράκι, με επίμονη και επίμοχθη δουλειά και αφοσίωση, έχοντας να διαχειριστούν ένα δύσκολο σχολικό πρόγραμμα με ιδιαίτερες απαιτήσεις-αφού πρόκειται πρωτίστως για παιδιά Λυκείου- έφεραν εις πέρας μια θεατρική παράσταση, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως προνοούνται και από τις νόρμες του αρχαίου δράματος.

Με προσήλωση στον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από ένα άρτιο αποτέλεσμα-, οι μαθητές του Λυκείου Πολεμίου πέτυχαν την πρωτιά που δικαίωσε ώρες προσωπικής δουλειάς αλλά πρόβαλε παράλληλα και το σχολείο τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η καλλιέργεια των ανθρωπιστικών αξιών και ιδανικών ανήκει στη σφαίρα της αγάπης για την παιδεία και μιας ενδελεχούς πράξης για πνευματική εξέλιξη του ατόμου.

Η διεύθυνση και οι καθηγητές του Γυμνασίου Πολεμίου συνεχάρησαν τα παιδιά και όλους τους συντελεστές αυτής της δυναμικής, από κάθε άποψη, παράστασης.