Υποβάλλονται σήμερα από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Σύμβουλους καθώς και για τα μέλη Σχολικών Εφορειών, ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου που θα αναδείξουν τις νέες αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επόμενη πενταετία.

Στην Πάφο η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε φορά στα κτήρια της Επαρχιακής Διοίκησης στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Βάσει του προγράμματος, θα υποβάλουν υποψηφιότητες στις 8.30 το ΑΚΕΛ, στις 8.45 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου Νίκος Παλιός, στις 9.00 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ακάμα Μαρίνος Λάμπρου, στις 9.15 ο Κώστας Κωνσταντίνου για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, στις 10.00 ο Πάμπος Πιττοκοπίτης για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, στις 10.15 ο Εύρος Λοϊζίδης για το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου, στις 10.30 ο Κυριάκος Χατζηβασίλης για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου, στις 11.00 ο Φαίδωνας Φαίδωνος, στις 11.15 ο Μάριος Τσιέλεπος για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Εντός 24 ωρών μετά το πέρας της διαδικασίας δικαιούται κάποιος να υποβάλει ένσταση για τους λόγους που καθορίζονται στην νομοθεσία.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Εκλογών, ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, ανέρχεται στις  54.971, συμπεριλαμβανομένων 199 τουρκοκυπρίων.

Στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Ευρωπαίων πολιτών για τις εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται ακόμη στην Πάφο 9.275 πολίτες.

ΚΥΠΕ