Δυο μέλη του στρατού της Ιαπωνίας έχασαν τη ζωή τους κι άλλο ένα τραυματίστηκε σήμερα από πυρά συναδέλφου τους με αυτόματο σε πεδίο βολής στον νομό Γκιφού (κεντρικά), κατά νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος άλλου ενός ανθρώπου», ανέφερε ο στρατός ξηράς σε λακωνικό ανακοινωθέν του, ενώ νωρίτερα έκανε λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες.


Παρατείνεται η διάρκεια ζωής των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία πέραν των 60 ετών
Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, νεαρός νεοσύλλεκτος σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη.

Νωρίτερα, η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προσωρινό απολογισμό που έκανε λόγο για τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γκιφού, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, που συνελήφθη, είναι ηλικίας 18 ετών.
Το συμβάν εκτυλίχθηκε περί τις 09:00 [σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 03:00 ώρα Ελλάδας] στο πεδίο βολής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χιροκάζου Ματσούνο, που ανέφερε νωρίτερα πως «τρία μέλη των ένοπλων δυνάμεων τραυματίστηκαν».

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε εξάλλου πως ο νεαρός άνοιξε πυρ με αυτόματο και πως το ένα από τα θύματα «δεν είχε τις αισθήσεις του».

Τα τρία θύματα ήταν το ένα περίπου πενήντα και τα άλλα δύο περίπου είκοσι ετών. Και τα τρία είναι μέλη του στρατού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων, ο νεαρός φέρεται να έριξε τουλάχιστον οκτώ φορές.

Τα βίαια εγκλήματα γενικά χαρακτηρίζονται σπάνια στην Ιαπωνία, όμως η χώρα συγκλονίστηκε από αρκετές επιθέσεις την τελευταία χρονιά, ανάμεσά τους τη δολοφονία τον Ιούλιο του 2022 του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα τον Απρίλιο, και στις δύο περιπτώσεις σε προεκλογικές εμφανίσεις τους.

Ο πρωθυπουργός Κισίντα βγήκε σώος από την επίθεση του Απριλίου.

Τα μέτρα ασφαλείας, ειδικά των πολιτικών, ενισχύθηκαν μετά τα συμβάντα αυτά και χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τον περασμένο μήνα στη Χιροσίμα για τη σύνοδο κορυφής της G7.

Επίσης τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δυο αστυνομικών, σε επίθεση με μαχαίρι και κυνηγετικό τουφέκι στη Ναγκάνο, δυτικά του Τόκιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ