Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που η Τηλλυρία είχε βγει προσωρινά από τα δρομολόγια των διακινητών για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο από τα τουρκικά παράλια, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι άνθρωποι αυτοί επανεμφανίσθηκαν στις ακτές της.

Αυτή τη φορά στην περιοχή Πωμού, όπου πλοιάριο μετέφερε 14 περίπου παράτυπους μετανάστες οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές ασφαλείας που επιτηρούν την περιοχή.

Πρόκειται για 13 άντρες και ένα παιδί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα κυπριακά παράλια από τούρκο διακινητή όπως ανέφεραν, ο οποίος μετά την αποβίβαση τους επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι 14 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στις 2.30 το πρωί να περπατούν στον δρόμο από τον Πωμό προς την Πόλη Χρυσοχούς και η Αστυνομία τους μετέφερε στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για τα περαιτέρω. 

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ελέγχου και καταγραφής των παράτυπων μεταναστών, καθώς και η λήψη καταθέσεων για τις συνθήκες μεταφοράς τους στο έδαφος της Δημοκρατίας. Όπως ανέφεραν απέπλευσαν από το λιμάνι της Μερσίνας το βράδυ της Τρίτης και αφού κατέβαλαν ποσό 3500 δολαρίων έκαστος στον Τούρκο διακινητή.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών των αρχών οι 14 θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα.