Επανέρχονται τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης για το θέμα της φερόμενης εμπλοκής της Κύπρου σε κύκλωμα που αποστέλλει νεαρές γυναίκες για συμμετοχή σε πάρτι, ζήτημα που διερευνά η Ελληνική Αστυνομία και ενδεχομένως κάποια στιγμή να ζητήσει και τη συνεργασία και των κυπριακών Αρχών.

Όπως έγραψε η Real News στην Ελλάδα, υπάρχουν μηνύματα που αντάλλασσαν μέλη του κυκλώματος, το οποίο έχει διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και του θεάματος και με εύπορους πελάτες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν στοιχεία και εντείνουν τις ενέργειές τους έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα. Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, όπως καταγράφεται, εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά σε ένα κύκλωμα που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Κύπρο και Ντουμπάι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ΕΛ.ΑΣ., μέσω Ίντερπολ, θα συνεργαστεί με τις Αρχές της Κύπρου, αλλά και με τις αστυνομικές υπηρεσίες άλλων χωρών, όπου εντοπίζονται τα ίχνη των ίδιων μελών του κυκλώματος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους άφησε «στο περίμενε» ο Γκιώνης, δεν έστειλε στοιχεία

Μάλιστα, στο κοσμοπολίτικο εμιράτο, το οποίο επισκέπτεται το διεθνές jet set, το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να έχει έντονη παρουσία, με τη μακροχρόνια μίσθωση τουλάχιστον τριών σουιτών. Εκεί, στα πολυτελή ξενοδοχεία του Ντουμπάι, φέρεται να διοργανώνει πάρτι, με την παρουσία νεαρών γυναικών που προέρχονται από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία των γυναικών μέχρι την Αραβική Χερσόνησο φαίνεται πως είναι η Κύπρος. Όπως τονίζεται, πριν μεταβούν στο Ντουμπάι, οι κοπέλες, καθ’ υπόδειξη των μελών του κυκλώματος, συμμετέχουν σε αντίστοιχα πάρτι και στην Κύπρο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο μεταξύ, ούτε και χθες ο Ηλίας Γκιώνης απέστειλε στοιχεία για τις καταγγελίες του περί εμπλοκής της Κύπρου σε κύκλωμα, με τις Αρχές να εκτιμούν πλέον ότι δεν θα το πράξει. Ούτε και απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στα μηνύματα που του έστειλαν στο κινητό του τηλέφωνο, αστυνομικοί από την Κύπρο.

Όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, οι Αρχές εδώ είναι έτοιμες να διερευνήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή τους, που σχετίζονται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η Αστυνομία δεν αναμένει από δεύτερο πρόσωπο στοιχεία για την ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας μας στο κύκλωμα, αλλά είναι σε ανοικτή γραμμή με την Ελληνική Αστυνομία για ενημέρωση στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα χέρια εισαγγελέα βρίσκεται η καταγγελία για τη φερόμενη δράση κυκλώματος μαστροπείας που προσκόμισε στις δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, επικαλούμενος στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του από γυναίκα-καταγγέλλουσα. Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να διερευνηθούν κατεπειγόντως τα καταγγελλόμενα και να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους. Σημειώνεται ότι ο Ν. Διαλυνάς προσκόμισε στοιχεία, που αναφέρονται σε κύκλωμα μαστροπείας, αποτελούμενο από τρεις ομάδες, το οποίο δρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.