Προβληματισμό εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, στην Αγλαντζιά.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, είπε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα, καθώς είναι το τρίτο ή τέταρτο περιστατικό, με πυρκαγιά σε λεωφορείο.

“Το πρώτο περιστατικό είναι ατύχημα, το δεύτερο είναι κακή συγκυρία, ενώ το τρίτο και τέταρτο παραπέμπει σε άλλα θέματα”, δήλωσε ο Αλέξης Βαφεάδης.

Πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από τα τρία εμπλεκόμενα Τμήματα του Υπουργείου Μεταφορών να διερευνήσουν το θέμα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και να τον ενημερώσουν.

Ανέφερε ότι οι φωτιές στα λεωφορεία φαίνεται να ξεκινούν από ηλεκτρολογικά προβλήματα, τα οποία δεν ελέγχονται στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως οι έρευνες στα προηγούμενα περιστατικά με λεωφορεία δεν έχουν καταδείξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς κάηκαν ολοσχερώς.

Τόνισε ότι προτεραιότητα για το Υπουργείο αποτελεί η ασφάλεια του κοινού, γι αυτό και θα ζητήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να περάσει από έλεγχο όλα τα λεωφορεία της.