Μια δεύτερη ευκαιρία έδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 30χρονο κατηγορούμενο, πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού 4 ετών σε σχέση με υπόθεση βίας στην οικογένεια. Πρόκειται για άλλη μια θλιβερή ιστορία βίας στην οικογένεια, ωστόσο, το Δικαστήριο έδειξε επιείκεια λόγω και της ιδιάζουσας περίπτωσης του κατηγορούμενου. 

Το Δικαστήριο κατά τη χθεσινή απόφασή του επέβαλε μετά από παραδοχή του 30χρονου, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 4 και 2 μηνών στα αδικήματα της κοινής επίθεσης, βίας στην οικογένεια, απειλής και εξύβρισης. Εντούτοις, όπως σημείωσε ο Δικαστής, λόγω της παραδοχής 30χρονου αλλά και το ότι είναι το πρόσωπο που έχει εξολοκλήρου την επιμέλεια της 4χρονης κόρης του, επιβλήθηκε ποινή με τριετή αναστολή.

Ο 30χρονος, σύμφωνα τα γεγονότα της υπόθεσης και την καταγγελία της 30χρονης συμβίας του, στις 26 Ιανουαρίου 2021 είχε νευριάσει και άρχισε να τη βρίζει, γιατί το παιδί τους είχε ξυπνήσει τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας και ήθελε φαγητό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο 30χρονος εκνευρίστηκε γιατί το μωρό ήταν νηστικό και άρχισε να ζητά εξηγήσεις από την 30χρονη. Τότε κινήθηκε εναντίον της και έκανε κίνηση με το χέρι του να την κτυπήσει. Η 30χρονη προσπάθησε να αμυνθεί, με τον κατηγορούμενο να την πιάνει από τον λαιμό και να τη σπρώχνει. Η παραπονούμενη κάλεσε την Αστυνομία και σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 30χρονος την απείλησε ότι θα της προκαλέσει κακό.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο σημειώνει πως τέτοιου είδους αδικήματα παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, τονίζοντας πως η σοβαρότητά τους στηρίζεται στο ότι εμπεριέχουν το στοιχείο της βίας. Στην περίπτωση του 30χρονου κατηγορούμενου ως ελαφρυντικά λήφθηκαν υπόψη η άμεση παραδοχή του, η μεταμέλεια του, το γεγονός ότι είναι άνεργος και ότι είναι πρόσωπο που έχει αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου του.