Αυτό για το οποίο πολλοί κατά καιρούς προειδοποιούσαν, περί της ακαταταλληλότητας παλιών οικοδομών και της ανεύθυνης συμπεριφοράς πολιτών που βάζουν σε αυτές δεκάδες αλλοδαπούς σωρηδόν χωρίς κανένα μέτρο, έγινε πραγματικότητα στην Πάφο χθες τα χαράματα. Τρία μπαλκόνια παλιάς οικοδομής κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, παρασύροντας στο κενό και τρεις ανθρώπους που βρίσκονταν στο ένα εξ αυτών και οι οποίοι νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Πάφου.

Το πρωτοφανές ατύχημα έγινε λίγο πριν τις τρεις τα χαράματα στο κεντρικότερο σημείο του εμπορικού κέντρου της Πάφου, ουσιαστικά επί της πλατείας Κένεντι. Τρεις νεαροί εργάτες από το Νεπάλ και τώρα στην Πάφο, δύο άντρες και μια γυναίκα, 27, 28 και 29 ετών αντιστοίχως, λόγω της ζέστης, προφανώς, ξάπλωσαν να κοιμηθούν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Σε κάποια στιγμή στη διάρκεια της νύκτας το μπαλκόνι κατέρρευσε υπό το βάρος των τριών ατόμων, παρασύροντας τα στο κενό. Οι τρεις νεαροί εργάτες έπεσαν στο έδαφος και τραυματίσθηκαν πολύ σοβαρά. Μέσα στη σοβαρότητα του περιστατικού οι Αρχές τόνιζαν χθες ότι ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού το μπαλκόνι που κατέρρευσε παρέσυρε σαν ντόμινο και τα δύο από κάτω του μπαλκόνια, του δευτέρου και του πρώτου ορόφου, τα οποία επίσης διαλύθηκαν κυριολεκτικά και έπεσαν στο έδαφος ως άμορφη μάζα αδρανών υλικών, με τα σίδερα να παραμένουν στους τοίχους των τριών ορόφων δείχνοντας πως εκεί κάποτε υπήρχαν μπαλκόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέρρευσε μπαλκόνι στην Πάφο – Σε σοβαρή κατάσταση τρεις νεαροί

Τα χαλάσματα από την οικοδομή έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές. Το όχημα ανήκει σε αλλοδαπή γυναίκα από ευρωπαϊκό κράτος που διαμένει σε διπλανή οικοδομή. Η ίδια έκπληκτη αντίκρυσε χθες το πρωί το όχημα της κάτω από τόνους μπάζων, αφού δεν είχε συνειδητοποιήσει όπως δήλωσε στον «Φ» τις διαστάσεις του ατυχήματος το προηγούμενο βράδυ ώστε να εξέλθει από την κατοικία της.

Οι τρεις εργάτες από την ασιατική χώρα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Πάφου όπου και νοσηλεύονταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται μάλιστα στη ΜΕΘ, αφού τα κατάγματα και άλλα τραύματα που υπέστη είναι πολύ σοβαρότερα από των δύο ομοεθνών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για προστασία από κλοπές

Μιλώντας χθες για το θέμα, ο δήμαρχος Πάφου «άστραψε και βρόντηξε» κατά ιδιοκτητών παλαιών και ακατάλληλων κτηρίων και κατά κρατικών τμημάτων για την κατάσταση που επικρατεί. Υπάρχουν 30-40 οικοδομές στην πόλη, κατάγγειλε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, που ενώ είναι ακατάλληλες για διαβίωση ανθρώπων, η φιλαργυρία των ιδιοκτητών συντείνει στο να στοιβάζονται ξένοι εργάτες, πολιτικοί πρόσφυγες ή παράνομοι αλλοδαποί κατά δεκάδες σε διαμερίσματα-κλουβιά.

«Δυστυχώς πρέπει να πω ότι τα αρμόδια κρατικά τμήματα δεν συνεργάζονται καθόλου για να θέσουμε ένα τέρμα στην κατάσταση αυτή», είπε. «Για αυτό και ο δήμος θα προχωρήσει από μόνος του για διατάγματα εξώσεων από ακατάλληλα υποστατικά και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ως σοβαρό κράτος».