Υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε ο 43χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος ξυλοκόπησε 29χρονη από το Κονγκό, που είχε στην αγκαλιά της το βρέφος της. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα σε γειτονιά κοντά στο λιμάνι της Λάρνακας όταν η γυναίκα μετέβη στο χώρο διαμονής του υπόπτου, διεκδικώντας χρήματα για αυτοκίνητο που της πώλησε για 900 ευρώ και παρουσίασε μηχανικά προβλήματα.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο και σφοδρές αντιδράσεις, αφού ο ξυλοδαρμός της γυναίκας καταγράφηκε σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας. Ο ύποπτος αντιμετωπίζει αδικήματα μεταξύ άλλων για παράβαση του νόμου για τον ρατσισμό, επίθεσης και πρόκλησης σωματικής βλάβης, βίας κατά γυναικών καθώς και απειλές.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, ο ύποπτος όταν η κοπέλα ζήτησε πίσω τα χρήματα για το αυτοκίνητο άρχισε να καταφέρεται εναντίον της ρατσιστικά λέγοντας πως «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ότι θέλω».

Ακολούθως κατέβηκε από το διαμέρισμα του και φέρεται να άρχισε να βρίζει τη γυναίκα, να καταφέρεται εναντίον της με βάση την καταγωγή της και ακολούθως την κτύπησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φέρεται να της είπε μάλιστα πως εάν δεν φύγει θα σκοτώσει την ίδια και το παιδί της. Το βίντεο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, την οποία φέρεται να απείλησε με λοστό ο ύποπτος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την Αστυνομία.