Μπορεί αυτή την περίοδο το θέμα της στελέχωσης και η οργάνωση των σχολικών μονάδων να απασχολούν έντονα τους αρμόδιους, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά. Στο κάδρο για άλλη μια χρονιά μπαίνει ο κορωνοϊός και η επιστροφή στα θρανία με πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. Μάλιστα, αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα σύντομα, με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, να ορίζει ως χρονικό περιθώριο μία με δύο εβδομάδες. 

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα πρωτόκολλα των σχολείων, ο κ.  Χατζηπαντέλα είπε ότι ήδη λειτουργοί του υπουργείου Υγείας εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες για να ετοιμάσουν αυτό το πρωτόκολλο για το Φθινόπωρο. «Θεωρώ ότι τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, τα οποία διέπουν τη λειτουργία των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στις συνθήκες της πανδημίας της Covid-19, διαφοροποιούνται όποτε αλλάξουν τα δεδομένα και αναλόγως προσαρμόζονται σε αυτά, ούτως ώστε να γίνεται πιο λειτουργική η καθημερινότητα των σχολικών μονάδων. Μερικά από τα σημεία των πρωτοκόλλων που είχαν διαφοροποιηθεί στο παρελθόν αφορούσαν τη χρήση μάσκας αναλόγως της ηλικίας των μαθητών, καθώς επίσης και ο χρόνος κατά τον οποίο τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες πρέπει να παραμένουν ανοικτά για να καθαρίζει ο αέρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Υγείας: Μειωμένα τα κρούσματα των τελευταίων ημερών

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών είναι μειωμένα και πρόσθεσε ότι «για το Σάββατο είχαμε 740 κρούσματα από 8.266 τεστ, χθες είχαμε 456 κρούσματα από 7.253 τεστ». 

«Αυτοί οι δύο αριθμοί δείχνουν ότι έχουμε μια σημαντική μείωση, όπως υπάρχει και μια σημαντική μείωση στις νοσηλείες, καθώς αυτή την στιγμή έχουμε 72 ασθενείς στα κρατικά μας νοσηλευτήρια», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλα.