Στη σύλληψη 51χρονης προσχώρησε σήμερα το ΤΑΕ Λεμεσού μετά από καταγγελία για κλοπή και Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ύποπτη τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αιτήμα προσωποκράτησης της.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από 47χρονη διευθύντρια Κυπριακής εταιρείας διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη διευθύντρια της εν λόγω εταιρείας ηλικίας 51 ετών, κατά τα έτη 2020 και 2022 δεν προέβαινε στη υποβολή οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία με αποτέλεσμα να υποστεί πρόστιμα στη Ρωσία.

Πρόκειται για εταιρεία που προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες. Κατόπιν οδηγιών του ιδιοκτήτη της παραπονούμενης εταιρείας, η νέα διευθύντρια εξασφάλισε από την κυπριακή τράπεζα όπου διατηρούνται οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί την εν λόγω εταιρείας, τις καταστάσεις για τις δύο προηγούμενες χρονιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσπάθησε να πληρώσει για μοτοσικλέτα και έπεσε θύμα απάτης

Από τις καταστάσεις των λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι ύποπτη χωρίς έγκριση από τον διευθυντή των εταιρειών έκανε πληρωμές σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την παραπονούμενη εταιρεία. Συνολικά έγιναν πληρωμές ύψους 1.429.211 δολαρίων ΗΠΑ από τον ένα λογαριασμό και 186.030 ευρώ από τον δεύτερο λογαριασμό. Η 51χρονη συνελήφθη μετά από δικαστικό ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου αναμένεται να ανακριθεί και να τεθεί υπό κράτηση.