Πέραν των 10 κατοικιών της κοινότητας Μοναγρουλλίου κινδύνευσαν να καούν χθες το μεσημέρι από τις πύρινες γλώσσες που έφτασαν στις περιφράξεις και τις αυλές καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η προκλητική εκκένωση 15 κατοικιών από την Πολιτική Άμυνα.

Η πυρκαγιά, όπως πληροφορείται ο «Φ», ξέσπασε από σημείο όπου πρόσωπα εκτελούσαν εργασίες σε λυμένο υποστατικό, κόβοντας πασαμάνα με τη χρήση σμυρίλιου. Μια σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει φωτιά και άμεσα να επεκταθεί. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργάτες με το που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, εγκατέλειψαν το σημείο.

Μιλώντας στον «Φ» ο κοινοτάρχης Μοναγρουλλίου, Παρασκευάς Ηρακλέους, ανέφερε πως πέραν των 10 κατοικιών κινδύνεψαν να καούν «καθώς οι φλόγες ακούμπησαν στις περιφράξεις ενώ σε κάποιες από αυτές, η φωτιά προχώρησε σε κήπους και διάφορα δέντρα». «Από εκεί που ξεκίνησε μέχρι την περιοχή των κατοικιών, η φωτιά διένυσε μεγάλη απόσταση», σημείωσε ο κοινοτάρχης, τονίζοντας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έσωσαν τα σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Μοναγρούλλι (εικόνες)

Σημείωσε πως τα πυροσβεστικά οχήματα αφίχθηκαν νωρίς στο σημείο της φωτιάς, ωστόσο λόγω του ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχουν δρόμοι το έργο της πυρόσβεσης ήταν πολύ δύσκολο.  «Τα εναέρια μέσα θα έπρεπε να αφιχθούν πολύ πιο νωρίς», είπε φανερά προβληματισμένος. «Αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή και μεγάλη φωτιά που είχαμε και φαίνεται ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για φέτος» σημείωσε ο κ. Ηρακλέους αναφέροντας πως η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για το πώς και από πού ξεκίνησε η φωτιά και ανέλαβε την διερεύνηση .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, συνολική καμένη έκταση υπολογίζεται περίπου σε 15 εκτάρια ενώ στην περιοχή παρέμειναν για ώρες πυροσβεστικές δυνάμεις για οριοθέτηση και αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων αφού μέχρι αργά το απόγευμα έπνεαν δυνατοί άνεμοι.