Καταφύγιο σκύλων στην επαρχία Λευκωσίας θα τερματίσει τη λειτουργία του, με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου να προειδοποιεί ότι 150 σκυλιά θα βρεθούν στο δρόμο.

Η ανακοίνωση του κόμματος, με τον τίτλο 150+ ΣΚΥΛΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επιθυμεί να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, και ειδικότερα στο Υπουργείο Γεωργίας και Υπουργείο Εσωτερικών.

Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται προσπάθειες εκ μέρους του Κόμματός μας για να εξευρεθεί γη (χαλίτικη ή τουρκοκυπριακή) με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίου σκύλων.

Συγκεκριμένα, καταφύγιο στην επαρχία Λευκωσίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να τερματίσει τη λειτουργία του και να μετακινηθεί άμεσα σε άλλη περιοχή. Ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες στον Υπουργό Γεωργίας, ο οποίος εδώ και καιρό έχει στείλει επιστολή στο συνάδελφό του Υπουργό Εσωτερικών. Εντούτοις, μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση παραμένει ως έχει, με κίνδυνο πολλοί σκύλοι να βρεθούν ξανά εγκαταλελειμμένοι χωρίς φροντίδα, στέγη και αγάπη.

Κύριοι, το λέμε και το ξαναλέμε. Οι εθελοντές και οι διασωστές ΔΕΝ αμοίβονται, ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Προσφέρουν ένα ανιδιοτελές έργο, δίνουν από το υστέρημά τους, και γενικότερα από την καθημερινότητα της ζωής τους. Διαχειρίζονται τα καταφύγια, ενώ αυτό αποτελεί δουλειά και υποχρέωση του κράτους όσον αφορά το θέμα της αύξησης των εγκαταλελειμμένων σκύλων