Στην Αστυνομία για  προστασία των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους και ενεργούν σε πλειάδα άλλων περιπτώσεων με τους πολίτες, παρέδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ψιμολόφου 400 μάσκες προστασίας τύπου “ασπίδα”, που ετοίμασαν εθελοντικά τις προηγούμενες μέρες εθελόντριες της κοινότητας που δημιούργησαν για  τον σκοπό αυτό την εθελοντική ομάδα “γυναίκες της Ψιμολόφου βοηθούν από το σπίτι”.
 
Τις 400 μάσκες παρέλαβε εκπρόσωπος της  Αστυνομίας από τον κοινοτάρχη Μάριο Πέτρου. Επίσης, μάσκες “ασπίδες” και προσωπικές μάσκες που κατασκεύασαν οι ίδιες εθελόντριες διαμοιράζονται από το κοινοτικό συμβούλιο σε περίπτερα, υπεραγορές και καταστήματα που λειτουργούν στην κοινότητα για προστασία του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά.
 
Επόμενος στόχος της ομάδας “γυναίκες της Ψιμολόφου βοηθούν από το σπίτι” σε συνεργασία με το κοινοτικό Συμβούλιο, ήταν να μοιράσουν σε όλους τους κατοίκους του χωριού, μία λαμπάδα και μία προσωπική προστατευτική μάσκα για κάθε κάτοικο.
Για την επιτυχία του στόχου αυτού εργάστηκαν νυχθημερόν τις τελευταίες μέρες και ο στόχος έχει επιτευχθεί, διαμοιράστηκαν στην είσοδο κάθε σπιτιού λαμπάδες και μάσκες.
 
” Είναι πολλές οι γυναίκες της κοινότητας μας που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν.  Τόσο μεγάλη είναι η ανταπόκριση που επεκτείναμε τη δράση μας και σε μάσκες από ύφασμα  με υποδοχή και φίλτρο, κατάλληλες για προσωπικό υγείας κ.α.”, εξηγεί η συντονίστρια της ομάδας Κατερίνα Ιωάννου.