Βγήκε από την πόρτα ως συνταξιούχος και μπαίνει σχεδόν αμέσως από το παράθυρο ως συμβασιούχος, συγκεκριμένο στέλεχος του Τμήματος Δημοσίων Έργων, με ετήσια αμοιβή €39.000. Αποχώρησε στα μέσα Νοεμβρίου με σύνταξη γήρατος αλλά επέστρεψε τρεις μήνες μετά στην ίδια θέση που υπηρετούσε στο δημόσιο, για την ίδια ακριβώς εργασία αλλά και για να εκπαιδεύσει τους μέχρι προ τριμήνου υφισταμένους του στη διαχείριση των περίπου 700 φώτων τροχαίας παγκύπρια.
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, δύο μήνες μετά τη συνταξιοδότηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου που ήταν μετά από προαγωγή τον Απρίλιο του 2018 Τεχνικός Επιθεωρητής στον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών και Οδικής Ασφάλειας, υπεύθυνος για τη διαχείριση των φώτων τροχαίας, προκήρυξε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών για τα ίδια ακριβώς καθήκοντα. Στον διαγωνισμό προσφορών, η μόνη προσφορά που υποβλήθηκε ήταν από τον συγκεκριμένο, συνταξιούχο πλέον υπάλληλο. Ο λόγος, για τον διαγωνισμό για «παροχή τεχνικών υπηρεσιών Ειδικού Εμπειρογνώμονα στα Συστήματα Φωτεινής Σηματοδότησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης αρμοδίων Λειτουργών».
 
 
«Στόχος της παρούσας Σύμβασης είναι η στελέχωση του Κέντρου Διαχείρισης Φωτεινής Σηματοδότησης με αγορά υπηρεσιών ενός Ειδικού Εμπειρογνώμονα στα Συστήματα Φωτεινής Σηματοδότησης», αναφέρεται στον σχετικό διαγωνισμό. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση τριών λειτουργών (Μηχανικών ή και Τεχνικών) του Τμήματος Δημοσίων Έργων στα καθήκοντα αυτά. Δηλαδή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, δεν φρόντισε να εκπαιδευτούν άλλα στελέχη του συγκεκριμένου Κλάδου πριν τη συνταξιοδότηση του συγκεκριμένου και ήρθε να αναθέσει στον ίδιο, μετά την αφυπηρέτησή του, την ίδια εργασία και την εκπαίδευση των συναδέλφων του.
 
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η εκτιμώμενη αξία του διαγωνισμού ήταν €40.000 (χωρίς ΦΠΑ) και ο συγκεκριμένος μοναδικός προσφοροδότης πρότεινε €39.000 για ένα έτος. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται και επέκταση του συμβολαίου για ακόμα έξη μήνες, έναντι πρόσθετων €20.000.
 
 
Είναι φανερό, ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνώριζε την ημερομηνία συνταξιοδότησης του διαχειριστή των φώτων τροχαίας, αλλά δεν προχώρησε στην έγκαιρη εκπαίδευση άλλων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, είναι λογικό να διερωτηθεί κάποιος, αν τα έγγραφα του διαγωνισμού ξεκίνησαν να διαμορφώνονται για δημοσίευση αμέσως ή και πριν τη συνταξιοδότηση του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
 
Οι απαιτήσεις για διεκδίκηση του διαγωνισμού δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το αν μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος να τον διεκδικήσει. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού, «απαιτείται η παροχή τεχνικών υπηρεσιών Ειδικού Εμπειρογνώμονα σε Συστήματα Φωτεινής Σηματοδότησης, ο οποίος να διαθέτει τα πιο κάτω ελάχιστα προσόντα: γνώση και εμπειρία χρήσης εξειδικευμένων λογισμικών ρυθμιστών κυκλοφορίας, π.χ. IC4 και PTC-1 configurator». Θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρχει στην Κύπρο άλλος ενδιαφερόμενος με γνώση αυτών των συστημάτων.