To Top
14:35 Τρίτη
31 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Έρχονται τα «έξυπνα» φώτα τροχαίας (χάρτες)
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Έρχονται τα «έξυπνα» φώτα τροχαίας (χάρτες)
  22 Φεβρουαρίου 2020, 7:54 πμ  

Τις ενέργειες για απόκτηση και εγκατάσταση ενός νέου συστήματος αυτόματης διαχείρισης των φώτων τροχαίας -στο πρότυπο του παλιού Scoot- σε 90 διασταυρώσεις της Λευκωσίας και 50 διασταυρώσεις της Λεμεσού προχωρά ήδη το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Αυτόματη διαχείριση των φώτων θα τοποθετηθεί και σε μικρό αριθμό διασταυρώσεων πεζών.  

Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Μεταφορών δημοσίευσε πρόσκληση για να εκφραστεί το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει από μεγάλους διεθνείς οίκους για την προμήθεια, την εγκατάσταση και την πενταετή συντήρηση του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου Αστικής Κυκλοφορίας (UTMC) για τις πόλεις Λευκωσία και Λεμεσό στην Κύπρο. Ο σχετικός διαγωνισμός για επιλογή των τεχνικών λύσεων που θα εφαρμοστούν και των προμηθευτών, υπολογίζεται ότι θα προκηρυχθεί τον Ιούνιο.

Αν και πρόκειται για τομέα όπου καταγράφονται συνεχώς και νέες τεχνολογικές εφαρμογές ως προς τις δυνατότητες και την ευφυΐα τέτοιων συστημάτων, για την Κύπρο, το ζητούμενο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου της αστικής κυκλοφορίας (UTMC) θα πρέπει κυρίως να δίνει δυνατότητα ελέγχου και παρακολούθησης των φαναριών οδικής κυκλοφορίας κατά μήκος των κύριων διαδρόμων και κεντρικών περιοχών των πόλεων Λευκωσίας και Λεμεσού.

Το νέο σύστημα ελέγχου και ρύθμισης της κυκλοφορίας μέσω των φώτων τροχαίας θα πρέπει να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι, δηλαδή να περιλαμβάνει τους αισθητήρες οχημάτων, τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, το ίδιο το σύστημα, την εγκατάστασή του, το λογισμικό και το κέντρο ελέγχου στην κάθε πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κυκλοφοριακό θέλει έξυπνες λύσεις

Επειδή, τηλεπικοινωνιακή υποδομή υπάρχει μόνο σε ένα περιορισμένο τμήμα των δρόμων που θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα αυτόματης διαχείρισης των φώτων τροχαίας, ο πάροχος θα πρέπει να συνεννοηθεί με παρόχους τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ώστε να διασφαλίσει τη διασύνδεση των συστημάτων, αλλά και να διαπιστώσει το κόστος τους για να το συμπεριλάβει στην προσφορά του. Προβλέπεται και πενταετής συντήρηση του συστήματος.

Πάντως, σε σχέση με το ζωτικής σημασίας θέμα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και της μετάδοσης μεγάλου όγκου δεδομένων στα κεντρικά συστήματα που θα ελέγχουν και διαχειρίζονται τα φώτα τροχαίας του συστήματος, θα πρέπει να αναμένεται ότι σημαντικό ρόλο θα έχουν και τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, που μπορούν να διαχειριστούν χωρίς καμία καθυστέρηση ανταπόκρισης τεράστιους όγκους δεδομένων ασύρματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη λειτουργία τέτοιων συστημάτων σε πόλεις του εξωτερικού, ένα τέτοιο σύστημα έξυπνης ρύθμισης των φώτων τροχαίας οδηγεί σε μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος εκεί που λειτουργεί κατά 15%-20%, ενώ αντίστοιχη είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων, των καυσίμων, αλλά και η εξοικονόμηση χρόνου για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς.

Σε κεντρικό σύστημα, τον ψηφιακό εγκέφαλο ουσιαστικά, όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα της κίνησης οχημάτων και πεζών, θα γίνεται με ειδικό λογισμικό ανάλυση των συλλεγόμενων πληροφοριών κυκλοφορίας και ρύθμιση του χρόνου που θα ανάβει το κόκκινο και το πράσινο σε πραγματικό χρόνο, ενώ το «ευφυές» λογισμικό θα μπορεί να υπολογίζει και την κίνηση που μεταφέρεται στα επόμενα φώτα τροχαίας ή σε άλλους συνδεδεμένους δρόμους.  

Να σημειωθεί ότι είναι πλέον δεδομένο σε όλες τις πόλεις διεθνώς, όπου εγκαθίστανται ή αναβαθμίζονται τέτοια συστήματα έξυπνου ελέγχου ροών κυκλοφορίας, να ενσωματώνονται και συστήματα που δίνουν προτεραιότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες, δηλαδή τα λεωφορεία για την περίπτωση της Κύπρου στις διασταυρώσεις και να δημιουργούν το λεγόμενο «πράσινο κύμα», δηλαδή ένα λεωφορείο που περνά από το πρώτο φανάρι τροχαίας αναγνωρίζεται και υπολογίζεται η ταχύτητα και η διαδρομή του ώστε να είναι πράσινα διαδοχικά, όλα τα φώτα τροχαίας που θα περάσει. Ανάλογες ρυθμίσεις υπάρχουν σε πολλές πόλεις και για οχήματα πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Πρόσφατα, σε ορισμένες πρωτεύουσες, σε παρόμοια συστήματα, ενσωματώθηκε και δυνατότητα, ώστε οι αρχές ασφαλείας να μπορούν να εισαγάγουν κωδικοποιημένα τις διαδρομές μιας αυτοκινητοπομπής με κρατικές κεφαλές ή άλλα επίσημα πρόσωπα, ώστε να δημιουργείται το ανάλογο «πράσινο κύμα» και να μειώνεται και ο αριθμός του προσωπικού ασφαλείας -μοτοσυκλετιστές, περιπολικά κ.τ.λ.- αλλά και η ταλαιπωρία με το κλείσιμο δρόμων των οδηγών άλλων οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το philenews στα έξυπνα οχήματα της Τροχαίας (βίντεο)

Βολεύουν τα νέα φανάρια στη Λευκωσία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, από το πολύ περιορισμένης έκτασης ανάλογο (αμαρτωλό όπως διαφάνηκε τότε) σύστημα που τοποθετήθηκε σε κάποιους δρόμους της Λευκωσίας πριν από 20 και πλέον χρόνια, λειτουργούν μόνο οι μισοί από τους περίπου 50 αισθητήρες που τοποθετήθηκαν σε φώτα τροχαίας, ρυθμίζοντας κάποιους δρόμους που τότε είχαν πυκνή κίνηση.

Τώρα, στη Λευκωσία, με την αντικατάσταση σχεδόν όλων των φώτων τροχαίας -και την τοποθέτηση λαμπτήρων Led- που γίνεται αυτό το εξάμηνο, η εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας θα είναι εύκολη, αφού τα φώτα τροχαίας είναι πλέον συμβατά.

Αυτό δεν ισχύει όμως σε σχέση με τη Λεμεσό, όπου, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη διεθνούς ενδιαφέροντος του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ο πάροχος των ευφυών συστημάτων ρύθμισης της κυκλοφορίας, πρέπει να λάβει υπόψη ότι μεγάλος αριθμός φώτων τροχαίας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Οι 140 διασταυρώσεις σε Λευκωσία - Λεμεσό

Στη Λευκωσία, με το νέο ευφυές σύστημα ρύθμισης της κυκλοφορίας μέσω των φώτων τροχαίας, θα καλυφθούν, από δυτικά η λεωφόρος Λευκόθεου και στη συνέχειά της η λεωφόρος Ηλία Παπακυριακού και η 28ης Οκτωβρίου στη Μακεδονίτισσα. Επίσης, όλη η λεωφ. Αρχαγγέλου και στη συνέχεια η ροή προς το κέντρο μέσω της Αγίου Προκοπίου και Αχαιών, όπως και η άλλη επέκταση της λεωφ. Αρχαγγέλου προς το κέντρο διά της Δελφών, της Ταγματάρχου Πουλίου και Ναυαρίνου. Στην ίδια κατεύθυνση έξυπνα φώτα τροχαίας θα έχει στη συνέχεια της Μακεδονιτίσσης και η Ελαιώνων στην Έγκωμη και στη συνέχεια η Κυκλάδων, Βυζαντίου και Προδρόμου.

Βέβαια, θα καλυφθεί όλη η λεωφ. Στροβόλου από το ύψος της συμβολής με την Ευζώνων μέχρι και την Προεδρικού Μεγάρου η Αγ. Δημητρίου, οι συνδεδεμένες λεωφ. Αρμενίας και Ιφιγενείας, η Κ. Μάτση και κάθετα όλη η λεωφ. Αθαλάσσας, και η λεωφ. Κένεντι. Στην ίδια περιοχή θα καλυφθεί και η λεωφ. Ι. Χατζιωσήφ, η Περικλέους και η Πειραιώς. Φυσικά θα καλυφθεί με το έξυπνο σύστημα η λεωφ. Λεμεσού από τα φώτα Καλησπέρα μέχρι το κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια καλύπτονται όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς τον οδικό άξονα γύρω από τα τείχη της Λευκωσίας.

Μια άλλη μεγάλη κυκλοφοριακή ροή που καλύπτεται είναι αυτή που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου με τη Γρίβα Διγενή και στη συνέχεια η Σπ. Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα μέχρι τη λεωφ. Λάρνακος. Συνολικά γίνεται λόγος για 90 διασταυρώσεις και έξι διασταυρώσεις πεζών.

Στη Λεμεσό, καλύπτονται 50 διασταυρώσεις, στους κύριους άξονες, όπως όλη η παραλιακή, η λεωφ. Γεωργίου Α', η Αγ. Αθανασίου, Κολωνακίου, η Σπ. Κυπριανού και η 28ης Οκτωβρίου. Επίσης η Αρχ. Μακαρίου Γ', η Αγίας Φυλάξεως, και οι ροές στην Ανεξαρτησίας, Ειρήνης και Αρχ. Λεοντίου, η Ν. Πατίχη, η Μισιαούλη και Καβάζογλου, η περιοχή της μαρίνας, η Φρ. Ρούσβελτ, η Χ. Κράνου, η περιοχή του Κάστρου, η Αγ. Ζώνης, η Σπ. Αραούζου και η Γρ. Διγενή. Περιλαμβάνονται και τέσσερις διαβάσεις πεζών.

  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...