Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια.

Ο Στέφανο Μπονατσίνι έγραψε στο Facebook ότι, πέραν της δικής του περιφέρειας, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη γειτονική Λομβαρδία και το Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν σύστασης της κυβέρνησης.

Προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών όπου δεν έχουν αναφερθεί κρούματα ή έχουν εντοπιστεί ελάχιστα, ήλπιζαν ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργούσαν σύντομα, όμως αυτό δεν θα γίνει, σύμφωνα με τον Μπονατσίνι.

«Επιβεβαιώθηκε το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των πανεπιστημίων για την επόμενη εβδομάδα στις τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο: τη Λομβαρδία, το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια», ανέρφερε, εξηγώντας ότι αυτή ήταν η πρόταση του εθνικού συμβουλίου επιστημόνων.

Συνολικά στην Ιταλία έχουν επιβεβαιωθεί 1.128 κρούσματα και 29 νεκροί από τον ιό.

Τρία κρούσματα στο Λίβανο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν στη χώρα τρία νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 7.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα τρία νέα κρούσματα έχουν τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι προσβλήθηκαν έχει να κάνει με τις επαφές που είχαν με ήδη νοσούντες στη χώρα.

Ισημερινός: Πρώτο κρούσμα στη χώρα

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα από τον Ισημερινό, που διαμένει στην Ισπανία, δήλωσε η υπουργός Υγείας Καταλίνα Αντραμούνιο σε δημοσιογράφους. Η ασθενής έφθασε στον Ισημερινό στις 14 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από τη Μαδρίτη χωρίς να έχει εμφανίσει συμπτώματα. Σύντομα νόσησε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον Covid-19.

«Η ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική, σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς του κοροναϊού» είπε η υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των προσώπων εκείνων που ήρθαν σε επαφή με την ασθενή.

Πέντε νέα κρούσματα στο Ιράκ

Το Ιράκ κατέγραψε πέντε νέα κρούσματα του Covid-19, τέσσερα στη Βαγδάτη και ένα στην επαρχία της Βαβυλώνας (Μπάμπιλ), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράκ να ανέρχεται πλέον σε 13.

Οι ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα, επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: in.gr