Στη διεθνή εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR) «Take a step #with refugees», συμμετέχει μέσω  οπτικογραφημένων μηνυμάτων Κυπρίων και προσφύγων που ζουν ανάμεσά μας, ο ACTIVE RADIO – σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.
 
Πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Κύπρο αναζητώντας ασφάλεια και προστασία από τον πόλεμο και τις διώξεις στη χώρα τους μοιράζονται μαζί μας κάτι από τη ζωή τους, τις σκέψεις τους, τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Κύπριοι από διάφορα στρώματα της κοινωνίας στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και κάνουν ένα βήμα με τους πρόσφυγες.
 
Ας βοηθήσουμε του πρόσφυγες να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, σε συνθήκες ειρήνης και αξιοπρέπειας. Αν τους στηρίξουμε, μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πίσω στην χώρα που τους αγκάλιασε.
 
Μπορείτε κι εσείς να στείλετε το δικό σας μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης.
 
Sanu – Πρόσφυγας από Νέα Γουινέα
 
Από την εμπόλεμη ζώνη της Νέας Γουινέας, ο Sanu αναζήτησε άσυλο στην Κύπρο όπου ζει και εργάζεται και επιζητεί την αποδοχή και την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να είναι παραγωγικός σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.