Τη σιωπή της «έσπασε» μετά από αρκετές ημέρες η Βασίλισσα Ελισάβετ σχετικά με την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Με ανακοίνωσή της, η Βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ σέβεται την απόφασή τους, αλλά δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το λαό της Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινή δήλωση Γουίλιαμ και Χάρι στα περί «κακών σχέσεων»

«Σήμερα, η οικογένειά μου είχε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του εγγονό μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή και μία νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ θα παραμείνουν κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή. Έχει, επομένως, συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης στην οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα που πρέπει να επιλύσει η οικογένειά μου. Ζήτησα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες» γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίσιμο «ραντεβού» του πρίγκιπα Χάρι με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το πρωί της Δευτέρας (13/1), ο Δούκας του Σάσεξ έφτασε στο κτήμα Σάντριγκαμ, στο Νόρφολκ, περίπου 177 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Kensington Palace, για να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πατέρα του Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, προκειμένου να βρουν μία κοινή λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες. Η Βασίλισσα νιώθει προδομένη και απογοητευμένη έπειτα από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους προνόμια και να γυρίσουν την πλάτη στην οικογένεια, μετακομίζοντας στον Καναδά. 

Το Σάντρινγχαμ θεωρήθηκε ιδανικό για τη συγκεκριμένη σύσκεψη καθώς είναι φυσικά πιο χαλαρό από το Μπάκινγχαμ και είναι ένας χώρος που αγαπούν όλοι όσοι πήραν μέρος σε αυτή την συνάντηση. Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο κτήμα με ένα μαύρο Range Rover Evoque λίγο πριν από τις 12:00 μ.μ. ώρα Βρετανίας, ενώ ένα τέταρτο πριν τη συνάντηση έφτασε και ο Δούκας του Κέιμπριτζ, επιλέγοντας να χάσει το μεσημεριανό γεύμα με τον αδελφό του και τη γιαγιά του, η οποία είναι εκεί από τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Πηγή: Philenews/ethnos.gr