Την ανάγκη όπως διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαλιζία, τόνισε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, κατά τη συζήτηση του θέματος «Το κράτος δικαίου στη Μάλτα, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλιζία».
 
Την ίδια ώρα ζήτησε και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, σημειώνοντας ότι η διαφθορά πρέπει να παταχθεί και να λάμψει η αλήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σήμερα είμαστε όλοι Μαλτέζοι.
 
Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του ο κ. Φουρλάς ανέφερε τα ακόλουθα:
 
«Ως μάχιμος δημοσιογράφος για 23 χρόνια, τρομάζω και ανατριχιάζω στην ιδέα ότι μια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε διότι έκανε τη δουλειά της. Τρομάζω περισσότερο όταν σε αυτή τη δολοφονία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι στο πιο ψηλό μάλιστα επίπεδο.
 
Θέλω να δηλώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι στηρίζω τις προσπάθειες των φίλων Μαλτέζων να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί ο άδικος χαμός της συναδέλφου μου Δάφνης Γκαλιζία.
 
Η διαφθορά πρέπει να παταχθεί και οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, θα πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και να πληρώσουν. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται κατά της διαφθοράς και για να λάμψει η αλήθεια. Σήμερα είμαστε όλοι Μαλτέζοι.» 
 
Πηγή: philenews