Σημαντικές αλλαγές έφερε και σε ξενοδοχεία στην Κύπρο το κλείσιμο της τουριστικής εταιρείας Thomas Cook, κυρίως στην ονομασία τους και έτσι συστήνονται εκ νέου στο τουριστικό κοινό.
Η εταιρεία είχε σημαντικά ξενοδοχειακά σήματα όπως Sentido Ηotels & Resorts, Smartline Hotels, Sunconnect Resorts, Sunprime hotels και Sunwing Family Resorts. Αρκετές από αυτές τις επωνυμίες είχαν παρουσία και στην Κύπρο, ωστόσο μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, τα κυπριακά ξενοδοχεία έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στην επωνυμία τους.
Συγκεκριμένα, το Sentido Thalassa Coral Bay στην Πάφο πλέον ονομάζεται Coral Thalassa Bay, το Sentido Cypria Bay by Leonardo στην Πάφο μετονομάστηκε σε Leonardo Cypria Bay, το ξενοδοχείο Smartline στον Πρωταρά έχει μετονομαστεί σε Papouis Protaras και τέλος το SunConnect Sofianna Resort στην Πάφο αναγράφεται πλέον ως Sofianna Resort & Spa.
Καθώς αρκετά ξενοδοχεία είναι κλειστά αυτό το διάστημα λόγω χειμερινής περιόδου, παραμένει το ερώτημα αν θα αλλάξουν την επωνυμία τους και τα υπόλοιπα που ήταν κάτω από τα  brands της Thomas Cook. Πρόκειται για το Sentido Sandy Beach στη Λάρνακα, τα δύο ξενοδοχεία Sunprime (brand μόνο ενήλικες) σε Πρωταρά και Αγία Νάπα και το ξενοδοχείο Sunwing στην Αγία Νάπα (ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου). Στην περίπτωση του Sunwing, οι πληροφορίες λένε πως δεν αλλάζει όνομα ούτε και τρόπο λειτουργίας αφού η διάσωση του σκανδιναβικού βραχίονα της Thomas Cook ήταν καθοριστική για να συνεχίσει η μίσθωσή του με τα δεδομένα ως είχαν προηγουμένως.
Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής τουριστικός κολοσσός, κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά από αρκετά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Η τουριστική εταιρεία με πάνω από 170 χρόνια παρουσίας στο χώρο του τουρισμού, διέθετε ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορική εταιρεία και κρουαζιερόπλοια, και εργοδοτούσε πάνω από 21,000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Η πτώχευση του ομίλου έφερε αλυσιδωτά προβλήματα παγκοσμίως. Στην Κύπρο, οι ξενοδόχοι κατέγραψαν ζημιές εκατομμυρίων και ο τουρισμός δέχθηκε σοβαρό πλήγμα. Πρωταράς και Αγία Νάπα ζημίωσαν περισσότερο καθώς το 70% με 80% των κρατήσεών τους ήταν αποκλειστικά από την Thomas Cook.