Μία άκρως ασυνήθιστη συμπεριφορά εντός της Ευρωβουλής κατέγραψαν οι κάμερες, τη στιγμή μάλιστα που η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκφωνούσε ομιλία. Θα περίμενε κανείς από όλους τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού οργάνου να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα όσα θέτει επί τάπητος η Φον ντερ Λάιεν.

Όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως διαφορετικά και τη διαφορά έκανε η επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να κλέψει την παράσταση από την πρόεδρο της Κομισιόν και να γίνει viral.

Ενόσω η πρόεδρος της Κομισιόν κι επικεφαλής της συζήτησης στην Ευρωβουλή βρισκόταν στο βήμα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, «πιάστηκε» από την κάμερα να… πλέκει μία ροζ κάλτσα.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ευρωπαία επίτροπος εμφανίζεται σε συνεδρίαση να πλέκει. Το 2021 οι φωτογράφοι την είχαν «συλλάβει» σε άλλη συνεδρίαση να πλέκει μάλλινη μπλε κάλτσα.

Η Ίλβα Γιόχανσον έχει δηλώσει μεγάλη θαυμάστρια του πλεξίματος και έχει δείξει τις κάλτσες που πλέκει συνήθως για συναδέλφους της στο Ευρωκοινοβούλιο.

protothema.gr