Οι ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εντείνονται ισοπεδώνοντας τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας και θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ώρες, έχει λάβει θέσεις μάχης σε όλα τα σημεία «κλειδιά» εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση, ενώ σε θρίλερ εξελίχτηκε η νύχτα με την Χαμάς να κάνει νέα επίθεση «δια θαλάσσης» στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Οι νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, έχουν ξεπεράσει από τις 7 Οκτώβρη τους 5.790. Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με τη UNICEF έχουν σκοτωθεί 2.360 είναι παιδιά

Ισραηλινές επιδρομές σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη ενώ σημάδια κλιμάκωσης εμφανίζονται και στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου, ότι έπληξε υποδομές του συριακού στρατού, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους, του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.

Την ίδια ώρα η Χαμάς προειδοποιεί ότι δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Οι νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, έχουν ξεπεράσει από τις 7 Οκτώβρη τους 5.790 εκ των οποίων -σύμφωνα με τη UNICEF- οι 2.360 είναι παιδιά. Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 704 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Πάνω από το ένα τρίτο των 35 νοσοκομείων της Γάζας έχουν κλείσει, αφού υπέστησαν ζημιές από αεροπορικές επιθέσεις ή ξέμειναν από καύσιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε βαθιά ανησυχία για «ξεκάθαρες παραβιάσεις» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα, επιμένοντας για μια «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», με το Ισραήλ να ζητά την παραίτησή του.

in.gr