Μια γυναίκα με τα τέσσερα παιδιά της, από επτά ετών έως μόλις δύο μηνών, και ένας γνωστός της οικογένειας είναι τα θύματα του φρικιαστικού φονικού σε προάστιο της Οτάβας του Καναδά.

Η αστυνομία που κλήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα της Πέμπτης 7/3 στην Ελλάδα) έπειτα από αναφορά για κάποιον που φώναζε στον δρόμο βρέθηκε μπροστά σε ένα πρωτοφανές για τη χώρα περιστατικό.

Η αστυνομία έλαβε δύο κλήσεις γύρω στις 10:52 της Πέμπτης.

Δύο ενήλικοι και τέσσερα παιδιά εντοπίστηκαν σε σπίτι στο προάστιο Μπαρχέιβεν. Άλλος ένας άνδρας, ο πατέρας της οικογένειας, ήταν τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Νεκρή ήταν μια 35χρονη γυναίκα και τα παιδιά της, επτά, τεσσάρων και δύο ετών όπως και ένα βρέφος δύο μηνών. Επίσης νεκρός ήταν και ένας άνδρας 40 ετών.

Ο σύζυγος της γυναίκας τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία λέει ότι τα θύματα είχαν τραύματα από μαχαίρι ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τα θύματα, αλλά η αστυνομία διέψευσε τη χρήση πυροβόλου όπλου.

Κατά την αστυνομία πέντε από τα θύματα (η μητέρα με τα παιδιά) ήταν νεοφερμένοι στον Καναδά από τη Σρι Λάνκα.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε στο σημείο του εγκλήματος έναν 19χρονο, ο οποίος επίσης είναι από τη Σρι Λάνκα και ήταν στον Καναδά ως φοιτητής.

Οι αρχές, που διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό, υποστηρίζουν ότι δεν σχετίζεται με ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο δεν είναι σαφές για την ώρα ποια ήταν η αφορμή για τις δολοφονίες.

protothema.gr