Με βιντεοσκοπημένο διάγγελμα θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς, ο βασιλιάς Κάρολος.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο μονάρχης θα μιλήσει δημόσια μετά την αποκάλυψη του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον.

Συμφωνα με βρετανικά μέσα ο Κάρολος θα τονίσει τη σημασία της φιλίας «ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές». Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο βασιλιάς θα αναφερθεί στο παράδειγμα του Ιησού, ο οποίος έδειξε «πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», ενώ θα συνεχίσει τονίζοντας πώς, ως έθνος, «ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές».

Το διάγγελμα θα μεταδοθεί σήμερα την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ, όπου θα δώσει το «παρών» η βασίλισσα Καμίλα.

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο για πρώτη φορά φέτος

Αν και τα βρετανικά μέσα δεν δίνουν παραπάνω πληροφορίες για το περιεχόμενο του πασχαλινού μηνύματος του βασιλιά, ο 75χρονος μονάρχης δεν αποκλείεται να μιλήσει και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Κάθε Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ο μονάρχης μοιράζει δώρα νομισμάτων -που αντιστοιχούν στην ηλικία του- σε συνταξιούχους που έχουν συνεισφέρει στην εκκλησία και την κοινότητά τους. Η τελετή χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και τιμά τη μνήμη του Ιησού που έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων του στο τελευταίο δείπνο.

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο για πρώτη φορά φέτος.

Πηγή από το παλάτι δήλωσε πως ο μονάρχης είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και να διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό και ευρύτερα «όλο τον κόσμο» πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οίκος των Ουίνδσορ τους τελευταίους μήνες, η μοναρχία παραμένει σταθερή.

Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου Ουίλιαμ αποχώρησαν χθες με ελικόπτερο από το Λονδίνο με προορισμό το εξοχικό τους, στο Νόρφολκ. Εκεί θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τα τρία παιδιά τους. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία ήδη υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες δεν αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα επίσημα καθήκοντά της και δεν θα παραστεί στην λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα.

Ουίλιαμ και Κέιτ θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τα τρία παιδιά τους στο εξοχικό τους, στο Νόρφολκ

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου και υποβάλλεται σε θεραπεία, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

protothema.gr