Ομοβροντία ειρωνικών σχολίων εξαπέλυσαν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ αποκοιμήθηκε δύο φορές κατά την πρώτη μέρα της ιστορικής ποινικής δίκης του στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, -όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016 – για την έναρξη της διαδικασίας της επιλογής των ενόρκων, αλλά φάνηκε να παραδίδεται τουλάχιστον δύο φορές στις αγκάλες του Μορφέα, σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους που παρέστησαν στη δίκη.

Το γεγονός δεν άφησαν, φυσικά, ασχολίαστο ούτε παρουσιαστές σατιρικών εκπομπών, όπως ο Τζίμι Κίμελ…

… αλλά ούτε και χρήστες των social media, με τα hashtag #SleepyDon και #SleepyDonald να κάνουν ντόρο στην πλατφόρμα Χ.

«Ουδέποτε ως τώρα άκουσα να αποκοιμιέται κατηγορούμενος στη δίκη του, πόσω μάλλον την πρώτη μέρα», έγραψε o Πριτ Μπαράρα, πρώην εισαγγελέας για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, τον οποίο είχε απολύσει ο Τραμπ.

«Ο Τραμπ αποικοιμήθηκε στην ποινική δίκη του. Φαίνεται ότι ο Κοιμισμένος Ντον είναι πολύ ηλικιωμένος κι έχει λιγοστή ενεργητικότητα για να γίνει πρόεδρος», σχολίασε ο δικηγόρος Τρίσταν Σνελ.

«Δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να γνωρίζει ότι όταν ο κατηγορούμενος αποκοιμιέται κατά την επιλογή ενόρκων στην ποινική δίκη του, δεν κάνει καλή εντύπωση στους πιθανούς ενόρκους», πρόσθεσε ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ρενάτο Μαριότι.

«Ειλικρινά, αφήστε τον να κοιμηθεί. Σύρτε τον με καροτσάκι σε ψεύτικο οβάλ γραφείο στο Trump National [λέσχη γκολφ του Τραμπ], πείτε του ότι είναι πρόεδρος, δώστε μια Diet Coke κι ένα χάμπουργκερ, βάλτε του ένα ντοκιμαντέρ για τη Φύση, κλείστε ήσυχα την πόρτα και απομακρυνθείτε. #Sleepy Don [ΚοιμισμένοςΝτον]», έγραψε η Τζόαν “JoJoFromJerz” Καρντούτσι, γνωστή προσωπικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.

«Αν είχε αποκοιμηθεί ο Μπάιντεν στο μέσο οποιασδήποτε κατάστασης θα ήταν μεγάλο θέμα. Αλλά αυτός ο τύπος δικάζεται και αποκοιμιέται κι είμαι σίγουρος ότι οι πηχιαίοι τίτλοι αύριο δεν θα αφορούν τον «κοιμισμένο Τραμπ να θέτει ερωτήματα για την διανοητική υγεία», «κάρφωσε» τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο πολιτικός ιστορικός Μπράιαν Ρόζενγουολντ.

«Για να είμαστε σαφείς, ο «Κοιμισμένος Τζο» είναι ξύπνιος και οργώνει τη χώρα, ενώ ο Τραμπ στην κυριολεξία κοιμάται στην ποινική του δίκη», πρόσθεσε ο φιλελεύθερος δημιουργός περιεχομένου Μπράιαν Τάιλερ Κοέν.

Ο Τραμπ κατηγορείται για 34 πλαστογραφίες λογιστικών εγγράφων της επιχείρησής του, της Trump Organization, με στόχο να κρυφτούν ως «δικαστικά έξοδα», πληρωμές που έγιναν στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εξαγορασθεί η σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στέφανι Κλίφορντ, γνωστής ως Στόρμι Ντάνιελς για την φερόμενη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ. Ο ίδιος το αρνείται και έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

Ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει αθώος και σε όλες τις κατηγορίες στις τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις του υποστηρίζοντας ότι οι νομικοί μπελάδες του εντάσσονται στο πλαίσιο ενός «κυνηγιού μαγισσών» των Δημοκρατικών εις βάρος του, που ισοδυναμεί με «παρέμβαση στις εκλογές» του Νοεμβρίου, καθώς επιδιώκει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

iefimerida.gr