Κι όμως! Η λεοπάρδαλη κατάφερε να κρυφτεί πολύ καλά σε αυτό το περιβάλλον και αξίζει να της το αναγνωρίσουμε, όπως και στον φωτογράφο με την «αετίσια» όραση που μπόρεσε να τη δει και να την απαθανατίσει, για να… σπάσει πλάκα με τους φίλους που δεν θα μπορούσαν να την εντοπίσουν εύκολα.

Πρόκειται για μία νέα οπτική ψευδαίσθηση, λοιπόν, που έχει τρελάνει το Διαδίκτυο αφού χρειάζεται πολύ καλή παρατηρητικότητα, εξαιρετική όραση και τρομερές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρει να την ξεχωρίσει από το φόντο.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα βουνό. Κάπου εκεί κρύβεται μία λεοπάρδαλη, η πελιοψηφία των ανθρώπων όμως δεν καταφέρνεινα την δει. Εσείς μπορείτε να την βρείτε σε 6 δευτερόλεπτα;

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε την λεοπάρδαλη δείτε την λύση παρακάτω.

philenews / in.gr