Μία Γαλλίδα κατάφερε να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί, φτάνοντας στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ την Τετάρτη.

Ο λόγος για την 34χρονη Anouk Garnier, η οποία σκαρφάλωσε 110 μέτρα σε 18 λεπτά για να σημειώσει νέο ρεκόρ και να συγκεντρώσει χρήματα για την πρόληψη και την υποστήριξη του καρκίνου.

Σύμφωνα με την Guardian, η Γαλλίδα αφού σκαρφάλωσε με το σκοινί δήλωσε πως «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό», και συμπλήρωσε: «Αν υπήρχε ένα πράγμα για το οποίο δεν αμφέβαλλα ποτέ, αυτό ήταν ότι θα το έκανα».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στο δρόμο προς αυτό το ρεκόρ. Ο καιρός δεν ήταν πάντα σύμμαχός μου και έπρεπε να συντονίσουμε τις ατζέντες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το μνημειώδες έργο. Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω σε αυτό. Η ικανοποίηση και η χαρά που αντλώ από αυτό σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι ένα τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Ήταν όμορφο να βλέπω την οικογένεια μου περήφανη»

«Είμαι σε εξαιρετική φόρμα και σκοπεύω να τη διατηρήσω για τα επόμενα 10 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «Είπα στον εαυτό μου: 26 μέτρα δεν είναι τόσο μακριά, ποιο μνημείο θα μπορούσα να σκαρφαλώσω;», δήλωσε στο AFP.

Η Garnier είπε ότι είχε προετοιμαστεί για ένα χρόνο για την πρόκληση της Τετάρτης και ήταν χαρούμενη που είδε την οικογένειά της καθώς κατέβαινε. «Ήταν τόσο όμορφο να τους βλέπω τόσο περήφανους.

Είναι αυτοί που μου εμφύσησαν αυτή την πειθαρχία του αθλητισμού, του να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, του να προσπαθείς πάντα για την τελειότητα. Χάρη σε αυτούς είμαι σε θέση να κάνω εξαιρετικά πράγματα σήμερα.»

Ο ιερός σκοπός που θέλει να διαθέσει τα λεφτά – Από πού εμπνεύστηκε

Η ορειβάτης δήλωσε ότι ήθελε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για τον Σύνδεσμο κατά του Καρκίνου, αφού η μητέρα της διαγνώστηκε με τη νόσο. Τώρα σχεδιάζει να επιστρέψει στους αγώνες εμποδίων και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία τον Μάιο, αλλά παραδέχτηκε ότι ήδη σκέφτεται τις μελλοντικές προκλήσεις.

Η Garnier κατέχει πλέον το ρεκόρ, για την υψηλότερη αναρρίχηση. Ξεκίνησε την αναρρίχηση σε σχοινί το 2022 αφού κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εμποδίων για την ηλικιακή της κατηγορία και αναζητούσε μια νέα πρόκληση. Είπε ότι εμπνεύστηκε από την επιτυχία της Steensgaard.

Σημειώνεται δε ότι το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ο Νοτιοαφρικανός αθλητής Thomas Van Tonder, ο οποίος σκαρφάλωσε 90 μέτρα σε ένα σχοινί ανάμεσα στους πύργους Soweto στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2020. Η Δανή αθλήτρια Ida Mathilde Steensgaard κατείχε το γυναικείο ρεκόρ αφού σκαρφάλωσε 26 μέτρα πάνω σε σχοινί στην Όπερα της Κοπεγχάγης το 2022.

philenews/in.gr