Μελέτη που έγινε στο γραφικό χαρακτήρα 100 σπουδαίων Βρετανών απέδειξε ότι ο τρόπος που αποτυπώνει κάποιος τα γράμματα στο χαρτί, αποκαλύπτει την προσωπικότητα που έχει.

Η έρευνα έγινε από τη Royal Mail και την Tracey Trussell, κορυφαία αναλύτρια γραφής, με δείγματα από επιστολές της βασίλισσας Βικτώρια, του Δαρβίνου και της Florence Nightingale μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Mirror.

Ακολουθούν διαφορετικοί τρόποι γραφής και το στοιχείο που αποκαλύπτουν στοιχεία της προσωπικότητας για το πρόσωπο.

Οι 10 διαφορετικοί τρόποι γραφής

1.Κλίση στα δεξιά

Όσοι γράφουν και τα γράμματα έχουν έντονη κλίση στα δεξιά, είναι άτομα που ενθουσιάζονται εύκολα και δεν μπορούν να συγκρατηθούν.

2.Ρυθμικό στυλ γραφής

Όταν ο γραφικός χαρακτήρας είναι ζωηρός και μοιάζει να έχει ροή, πρόκειται για ισορροπημένο άτομο, που δεν ταράζεται εύκολα και γενικά κρατάει την ψυχραιμία του.

3.Μεγάλη ανώτερη ζώνη

Η γραφή αποτελείται από τρεις ζώνες: την ανώτερη, τη μεσαία και την κατώτερη. Δηλαδή τα γράμματα ξεπερνούν σε μήκος τη μία γραμμή ή ευθυγραμμίζονται πλήρως. Όσοι λοιπόν, γράφουν στην ανώτερη ζώνη, έχουν πλούσια φαντασία, δημιουργική σκέψη και μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι επίσης διανοητικά έξυπνοι, ηθικοί και έχουν υψηλά πρότυπα.

4.Στενό ή ανύπαρκτο δεξιό περιθώριο

Αν η πρόταση τελειώνει και φαίνεται να πέφτουν τα γράμματα στο πλάι ή να βυθίζονται προς τα κάτω, σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι εξωστρεφής και ελκυστικός. Ταυτόχρονα, είναι παρορμητικός και προσανατολισμένος στον στόχο του.

5.Μεσαία ζώνη

Σε περίπτωση που τα γράμματα καλύπτουν πλήρως τη γραμμή και δεν ξεφεύγουν προς τα πάνω ή κάτω, πρόκειται για αυτόνομο, παραγωγικό άτομο με αρκετά ενδιαφέροντα.

6.Ευρύχωρα γράμματα

Όταν γράμματα όπως το αγγλικό -n- τεντώνεται οριζόντια σε όλη τη σελίδα, τότε το άτομο είναι ανοιχτόμυαλο, αμερόληπτο και γενναιόδωρο, πρόθυμο να αγκαλιάσει την αλλαγή.

7.Μεγάλη κατώτερη ζώνη

Αν τα γράμματα ξεπερνούν τη γραμμή της σελίδας και πηγαίνουν προς τα κάτω -όπως τα g, j, p, q και y-, σημαίνει πως ο άνθρωπος ακολουθεί τα πρωταρχικά ένστικτα του, με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς απασχολημένος με κάτι και ιδιαίτερα ανήσυχος.

8.Μακρύ και ψηλό Τ

Η οριζόντια και μεγάλη μπάρα στο Τ συμβολίζει ένα άτομο που αναλαμβάνει την ευθύνη, διακατέχεται από τελειομανία και θέλει να λαμβάνει διαρκώς αποφάσεις.

9.Μεγάλο γράμμα Κ

Αν το γράμμα Κ είναι εμφανώς μεγάλο, ειδικά στην αρχή της παραγράφου, τότε ο άνθρωπος είναι πολυμήχανος και αναζητά την πρόκληση στη ζωή.

10.Συνδεδεμένη γραφή μεταξύ των λέξεων

Όταν τα γράμματα, πόσο μάλλον οι λέξεις, μοιάζουν να συνδέονται μεταξύ τους σαν να πρόκειται για ένα πράγμα, τότε το άτομο έχει αδάμαστο πνεύμα και ικανότητα να λειτουργεί σε κοινωνικές σχέσεις. Παράλληλα, έχει πάντα άποψη σε κάτι, μιλάει με ειλικρίνεια και δύσκολα υποχωρεί στις θέσεις του, σε περίπτωση που διαθέτει επιχείρημα.

philenews / in.gr