Η Ερυθρά Θάλασσα, μια από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες οδούς εμπορίου, αποτελεί έναν ζωτικό σύνδεσμο για το διεθνές εμπόριο. Η πιθανή διακοπή των δρομολογίων μέσω αυτού του στρατηγικού θαλάσσιου δρόμου, λόγω των επιθεσεων απο τους μαχητές Χούθι της Υεμένης σε φορτηγά πλοία, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και το διεθνές εμπόριο.

Η πρώτη και πιο άμεση επίδραση θα είναι στην ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών. Η Ερυθρά Θάλασσα εξυπηρετεί ως κρίσιμη διέξοδος για τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα από την Ασία προς την Ευρώπη. Η διακοπή των δρομολογίων θα οδηγούσε σε αυξημένους κινδύνους πειρατείας και ασφαλείας, με τις εταιρείες να αντιμετωπίζουν πιέσεις για την εξασφάλιση των εμπορευμάτων τους.

Η διακοπή αυτή θα είχε, επίσης, σημαντικές επιπτώσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Το διεθνές εμπόριο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απρόσκοπτες θαλάσσιες οδούς για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Η απότομη διακοπή αυτών των δρομολογίων θα προκαλέσει καθυστερήσεις στις παράδοσεις, αυξάνοντας το κόστος των προϊόντων και επηρεάζοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η επιβράδυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων στην περιοχή θα είχε οικονομικές συνέπειες για τις χώρες που εξαρτώνται από το διεθνές εμπόριο. Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που στενάζουν υπό το βάρος των οικονομικών εξαρτήσεών τους από το εμπόριο μέσω της Ερυθράς Θάλασσας θα έρχονταν αντιμέτωπες με προκλήσεις όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας τους.

Τέλος, η πολιτική επιρροή στην περιοχή θα επιδεινωθεί, καθώς η διακοπή των δρομολογίων θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών που εξαρτώνται από αυτήν τη θαλάσσια οδό. Η πιθανή αντίδραση των χωρών είναι να αναζητήσουν εναλλακτικές οδούς και να επανεξετάσουν τις γεωπολιτικές τους στρατηγικές.

Εν κατακλείδι, η διακοπή των δρομολογίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας θα είχε ευρύτατες και πολυσύνθετες επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο, θέτοντας προκλήσεις που θα απαιτούν παγκόσμια συνεργασία και καλά σχεδιασμένες λύσεις για τη διαχείριση των αναδυόμενων προβλημάτων.

* Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών και Προέδρος του Τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφου