Μετρήσεις του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κατέδειξαν ότι το πρόβλημα με τις εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών στη Λεμεσό δεν οφείλεται σε εξωτερικές παρεμβολές, δήλωσε την Μ. Τρίτη, ο Διευθυντής του Τμήματος Γιώργος Κωμοδρόμος, προσθέτοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες οι μετρήσεις θα επαναληφθούν με συμμετοχή τεχνικών της πλατφόρμας Velister ώστε καταδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αρχική διαπίστωση του Τμήματος ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε εξωτερικές παρεμβολές.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωμοδρόμος αφού διευκρίνισε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο το δίκτυο των ιδιωτικών καναλιών και όχι του ΡΙΚ, είπε πως η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο μετάδοσης των εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών είναι η Velister.

Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι στις συχνότητες του σήματος, το οποίο εκπέμπουν οι πομποί για να φτάσει στους δέκτες των πολιτών, αλλά παρουσιάζεται στις εσωτερικές ζεύξεις (μικροκυματικές ζεύξεις) που ενώνουν τους σταθμούς στο δίκτυο της Velister

Πρόσθεσε ότι από την Velister αναφέρθηκε ότι αντιμετωπίζεται τεχνικό πρόβλημα «που οφείλεται σε σήματα που προέρχονται από αλλού».

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ανέφερε, «εμείς πήγαμε και κάναμε μετρήσεις σε συγκεκριμένο χώρο που μας υπέδειξε η Velister ως προβληματικό σημείο και τα μηχανήματα μας δεν έδειξαν να υπάρχει ξένο σήμα που να φτάνει στον εξοπλισμό της Velister».

Σύμφωνα με τον κ. Κωμοδρόμο η διερεύνηση συνεχίζεται σε συνεργασία με τη Velister για να φανεί και στους τεχνικούς της Velister ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα ώστε να μπορέσουν βελτιώνοντας τον εξοπλισμό τους να το επιλύσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διενεργηθούν νέες μετρήσεις είτε την Μ. Τρίτη είτε την Μ. Τετάρτη, στις οποίες θα είναι και οι τεχνικοί της Velister με τα δικά τους μηχανήματα, να ανταλλαχθεί πληροφορία ώστε να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από εξωτερική πηγή σημάτων, αλλά είναι εσωτερικό.