«Να μην διαδίδονται αυτές οι φήμες» ήταν ένα από τα μηνύματα του Τζον Χούρικαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Business Leaders Summit 2019. Οι φήμες για τις οποίες μιλούσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας αφορούσαν τα όσα διαδίδονται σχετικά με την κατάσταση των κεφαλαίων της Τράπεζας Κύπρου. Όπως είπε αυτά διαδίδονται από κύκλους της Λεμεσού και μάλιστα από αριστερούς κύκλους της πόλης, ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από ότι στο παρελθόν.

Ο κ. Χούριγκαν αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και πως όταν ανέλαβε καθήκοντα ο δείκτης κεφαλαίων ήταν στο 10% και σήμερα ξεπερνά το 18% και κατέληξε τονίζοντας «Μην επαναλαμβάνετε αυτές τις φήμες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζον Χούρικαν: Η Κύπρος έχει περισσότερες τράπεζες απ’ ό,τι χρειάζεται

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο συνδικαλισμός, χωρίς να εναντιώνεται στην οργάνωση των εργαζομένων αλλά σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την κυβέρνηση και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας.

Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Helix, της πώλησης του χαρτοφυλακίου δανείων της τράπεζας σε επενδυτικό ταμείο για το οποίο στρατηγικοί κακοπληρωτές διαμαρτύρονται πως είναι άδικο από μέρος της Τράπεζας Κύπρου να δρα με αυτό τον τρόπο. «Όχι δεν είναι» είπε με χαρακτηριστικό τρόπο και συνέχισε λέγοντας πως όσοι πιστεύουν ότι είναι άδικο να τους φέρνουν σε εκείνον. Έκανε λόγο και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχε η τράπεζα στο χαρτοφυλάκιο της και στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Η τράπεζα, όπως είπε, ακολουθεί τις τάσεις των εποχών και της τεχνολογίας και έχει επενδύσει αρκετά στο ψηφιακό μετασχηματισμό με εφαρμογές που βρίσκονται στο επίπεδο μεγάλων τραπεζών του εξωτερικού. Στα τέλη του 2019, πρόσθεσε θα γίνονται πράξεις της λαινικής τραπεζικής μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Αναφερόμενος στην Κύπρο είπε πως έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει τα παραγωγικά της κεφάλαια και να καταγράψει μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.