Μόνο για (μέρος) του 2021 θα πληρωθούν, όπως φαίνεται, η πρόεδρος και τα μέλη του προηγούμενου Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών.

Χθες, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αποδέσμευσαν τα κονδύλια που αφορούν τις αμοιβές και τα επιδόματα φιλοξενίας και οδοιπορικών της προέδρου και των μελών του προηγούμενου Συμβουλίων Εργοληπτών μόνο για φέτος, ενώ θα συνεχίσουν να είναι στον πάγο οι απολαβές τους για το 2020 και 2019. Ο λόγος που η Βουλή δεν συναινούσε τόσα χρόνια στην αποδέσμευση των κονδυλίων ήταν γιατί το προηγούμενο συμβούλιο δεν προχώρησε στην εκδίκαση των  πειθαρχικών υποθέσεων κατά των εργοληπτικών εταιρειών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ). Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής ζητούσαν επιτακτικά από το προηγούμενο συμβούλιο να καθορίσει χρονοδιάγραμμα για την προώθηση των πειθαρχικών υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει ο φορολογικός χειρισμός ντιβέλοπερς

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, κανονικά θα λάβουν τις αμοιβές τους τα μέλη του νέου συμβουλίου, τα οποία διορίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Χθες, η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου Εργοληπτών Ξένια Κλεόπα, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ανέφερε πως για τρία χρόνια δεσμεύονταν τα σχετικά κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ασκηθούν πιέσεις στο συμβούλιο για εξέταση των υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο ΣΑΠΑ για θέμα διαφθοράς. Διαβεβαίωσε πως το νέο συμβούλιο έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες πειθαρχικές υποθέσεις, επισημαίνοντας πως μετά την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου θα προωθήσει τις υποθέσεις. Σύμφωνα με την κ. Κλεόπα, το Συμβούλιο θα προχωρήσει και στην αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα ο οποίος θα  προβλέπει πιο αυστηρές ποινές.