Από ένα µικρό γραφείο στη Λευκωσία το 1981, η DHL Express Κύπρου έχει εκτοξευτεί σε ηγέτιδα δύναµη στον τοµέα των ταχυµεταφορών, µε 9 σηµεία σε όλο το νησί και 165 υπαλλήλους.

Διανύοντας µια ασταµάτητη πορεία ανάπτυξης και αγγίζοντας νέα ύψη, η DHL Express Κύπρου όχι µόνο άντεξε στις δοκιµασίες των τελευταίων τριών ετών, αλλά κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό της κατά 40%. Γι’ αυτό σήµερα αποτελεί επιλογή καριέρας πρώτης διαλογής, λαµβάνοντας κάθε χρόνο την πιστοποίηση Great Place to Work®, όπως συνέβη και φέτος. Η DHL Express Κύπρου επεκτείνει διαρκώς το δίκτυό της, µε παρουσία σε όλες τις επαρχίες, συνδέοντας τους Κύπριους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις µε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισµούς σε όλα τα µήκη και πλάτη του πλανήτη. Έχοντας δικό της στόλο αεροσκαφών, προωθεί το παγκόσµιο εµπόριο, διευκολύνει την επαφή των ανθρώπων και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πελατών της, ενώ παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφεια της κυπριακής επιχειρηµατικότητας, προσφέροντας απλοποιηµένες τελωνειακές διαδικασίες.

Great Place to Work®

Η συνεχής ανακήρυξη της DHL Express Κύπρου ως Great Place to Work®, όπως και η  συµπερίληψή της στη λίστα Best Workplaces in Europe™ στην κατηγορία Best Multinational Workplaces™ in Europe έρχεται να σφραγίσει µε τον πιο επίσηµο τρόπο αυτό που οι εργαζόµενοι της εταιρείας γνωρίζουν καλά: ότι αποτελεί ένα θετικό, ασφαλές και ισότιµο εργασιακό περιβάλλον, όπου ο κάθε εργαζόµενος µετράει.

Αδιαµφισβήτητα, το ανθρώπινο δυναµικό αποτελεί θεµέλιο λίθο της επιτυχίας, γι’ αυτό και η εταιρεία επενδύει σε µια ισχυρή κουλτούρα µε προτεραιότητα τον άνθρωπο, µε αξιοκρατικές πρακτικές, ίσες ευκαιρίες και δίκαιη αντιµετώπιση, ενώ δεσµεύεται για την επαγγελµατική ανάπτυξη και ευηµερία του κάθε µέλους της οµάδας.

Κουλτούρα συµµετοχής και συµπερίληψης

Παρά τις αλλεπάλληλες βραβεύσεις στον τοµέα του ανθρώπινου δυναµικού, η DHL Express Κύπρου δεν επαναπαύεται. Αναζητά συνεχώς νέα κίνητρα, αναγνωρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων της, καλλιεργεί µια κουλτούρα συµµετοχής και προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία και εκπαίδευση ώστε να εξελίσσονται συνεχώς – τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελµατικό επίπεδο.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία αναπτύσσει διάφορες ενέργειες και πρωτοβουλίες σε παγκόσµιο επίπεδο αλλά και στην Κύπρο, όπως η δυνατότητα που παρέχεται στους εργαζόµενους να υποστηρίξουν, εκτός εταιρείας, κοινωνικούς σκοπούς που µπορεί να τους ενδιαφέρουν µε την πρωτοβουλία DHL’s Got Heart.

Άλλες πρωτοβουλίες και προγράµµατα είναι  η Appreciation Week, το Global Onboarding Journey, το βραβείο του Υπαλλήλου της Χρονιάς, το Employee Opinion Survey, καθώς και το βραβευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα Certified International Specialists όπου οι εργαζόµενοι εξοικειώνονται µε την κουλτούρα της DHL Express ενδυναµώνοντας παράλληλα τις γνώσεις που χρειάζονται για να παρέχουν καθηµερινά κορυφαίες υπηρεσίες στον πελάτη.

Express… yourself

Η DHL επιδεικνύει µηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε µορφή διάκρισης και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει το πλαίσιο DHL4All, που εστιάζει στη δηµιουργία µιας κουλτούρας ένταξης για τους εργαζόµενους ανεξάρτητα από την ιθαγένεια, την εθνικότητα, την ικανότητα, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισµό τους.

Γρήγορα και οικολογικά

Επιπρόσθετα, η εταιρεία υιοθετεί φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Ανανέωσε τον στόλο της µε 28 ολοκαίνουργια και φιλικότερα προς το περιβάλλον ηλεκτρικά βαν µε τα περισσότερα να εδρεύουν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Λεµεσού όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά για την κάλυψη της φόρτισής τους.

Στόχος της εταιρείας είναι να καλυφθεί το 90% του στόλου της µε ηλεκτρικά βαν µέχρι το 2025 και ακολουθώντας την παγκόσµια πρωτοβουλία GO GREEΝ στοχεύει στο να µηδενίσει το αποτύπωµα του διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας έως το 2050.

Το βλέµµα στο µέλλον

Στα 43 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της στην Κύπρο, η DHL Express κατέχει ηγετική θέση στον τοµέα των ταχυµεταφορών, ως η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τις διεθνείς ταχυµεταφορές στο νησί. Η βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς, σε συνδυασµό µε την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που απορρέουν από την παγκόσµια εµβέλεια της DHL, διασφαλίζουν την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και την διαχρονική ικανοποίηση των αναγκών τους.

Η DHL Express Κύπρου αναγνωρίζει και προσαρµόζεται στις ολοένα αυξανόµενες και µεταβαλλόµενες ανάγκες και απαιτήσεις του κοινού, τόσο στην Κύπρο όσο και σε παγκόσµιο επίπεδο και δεσµεύεται στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών και άριστης εξυπηρέτησης, µε γνώµονα πάντα τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.