Ξεκαθάρισαν τη θέση τους γύρω από το θέμα που προέκυψε για τους μαθητές με αναπηρίες κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας δρ. Κωστρίκης και Νικολόπουλος, τονίζοντας και οι δυο ότι δεν έχουν ρωτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μόνο ώρες πριν από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες. το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη σύσταση εδικής επιτροπής η οποία καλείται να αποφασίσει για την επιστροφή ή όχι στις σχολικές μονάδες των μαθητών με αναπηρίες. 

Σχολιάζοντας ο δρ. Κωστρίκης, τόνισε πως η επιστημονική επιτροπή δεν ρωτήθηκε για το θέμα. Μάλιστα, είπε, δόθηκαν πολλές εξηγήσεις για πολλά άλλα θέματα, αλλά δεν ερωτήθηκαν για την συγκεκριμένη ομάδα. Αν τους ζητηθεί, ανέφερε,  θα συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και θα βγουν τα συμπεράσματα.

Από την πλευρά του ο δρ. Νικολόπουλος, είπε πως δεν θυμάται να τέθηκε κάτι τέτοιο, παρόλο που το κομμάτι των σχολείων απασχόλησε πολύ την επιτροπή. Είπε ακόμη ότι, πολύ ευχαρίστως, εάν ζητηθεί η επιστημονική τους συμβουλή, θα τη δώσουν.
 
Πηγή: philenews