Το CIPA έκλεισε συνεργασία με την Fintech Industry Connector Fintech Connex για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των κυπριακών τεχνολογικών εταιρειών στη παγκόσμια χρηματοπιστωτική βιομηχανία.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Κύπρο να αναδείξει την ελκυστικότητά της ως επενδυτικού προορισμού και ως χώρας υποδοχής για τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα fintech. Θα επιτρέψει επίσης στις επιχειρήσεις που είναι παρούσες στην Κύπρο να αναδείξουν τις δυνατότητές τους στο μοναδικό Demo Wall του Fintech Connex, δίνοντάς τους πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ενδιαφέρονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στο υπόλοιπο κόσμο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με την Fintech Connex ενισχύοντας έτσι το  Tech Cluster της Κύπρου, θα προσθέσει αξία στις υφιστάμενες εταιρείες fintech και εταιρείες που σχετίζονται με fintech στην Κύπρο και θα ενισχύσει περαιτέρω την προώθηση επενδύσεων και την προσέλκυση νέων εταιρειών fintech στον ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην Κύπρο». δήλωσε ο Μάριος Ταννούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest Cyprus.

«Η Κύπρος είχε μεγάλη επιτυχία στην προσέλκυση ταλέντων. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του τομέα για τη συνεχή ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες της εταιρείας μας για να υποστηρίξουμε την αποστολή του Invest Cyprus». δήλωσε ο Tim Sykes, ιδρυτής της Fintech Connex.