Μοναδικό στο είδος του ακίνητο, με πολυάριθμους χώρους στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας

Μία άκρως ελκυστική επενδυτική ευκαιρία επί της ανανεωμένης λεωφόρου Μακαρίου, παρουσιάζει η Altamira Real Estate.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο έξι ορόφων, με πολυάριθμους χώρους στάθμευσης και συνολικό εμβαδόν 2.600 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πιο κεντρικής λεωφόρου της πρωτεύουσας και πωλείται στην τιμή των €7.500.000. Το μέγεθος, σε συνδυασμό με την αναβαθμισμένη λεωφόρο Μακαρίου, αποτελούν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του ακινήτου, το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, δύναται να μεταμορφωθεί σε κτήριο με γραφειακούς χώρους, σε πολυτελές ξενοδοχείο-μπουτίκ ή ακόμη και σε πολυτελή οροφοδιαμερίσματα με εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο.

Το ακίνητο εφάπτεται της λεωφόρου Μακαρίου με πρόσωπο περί τα 21 μέτρα και της οδού Ζίνας Κάνθερ με πρόσωπο 23 μέτρα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη πολυσύχναστη εμπορική οδό Στασικράτους, η οποία έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, με τη δημιουργία μοντέρνων πεζοδρόμων αλλά και νέων εμπορικών αναπτύξεων και υπηρεσιών.

Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία με πληθώρα πλεονεκτημάτων, η οποία μπορεί να αποφέρει στον επενδυτή αποδόσεις πέραν του 7%. Διαχρονικά τα κέντρα των πόλεων και ειδικά αυτό της πρωτεύουσας, αποτελούν μία ασφαλή επένδυση με χαμηλό ρίσκο. Πέραν της τοποθεσίας, το κτήριο εξαιρείται της καταβολής ΦΠΑ, ενώ θεωρείται μοναδικό στο είδος του αφού στην περιοχή παρατηρείται έλλειψη παρόμοιου είδους ακινήτων.

Έξι όροφοι με καταστήματα και γραφεία, πολυάριθμοι χώροι στάθμευσης

Το ακίνητο που διαθέτει προς πώληση η Altamira Real Estate αποτελείται από κενό κτήριο με 14 καταστήματα στο ισόγειο και 12 γραφεία στους ορόφους. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλο ασφαλτοστρωμένο εμπορικό οικόπεδο, έκτασης 410 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για 35 τουλάχιστον οχήματα. Συγκεκριμένα, το ακίνητο διαθέτει καταστήματα, με εμβαδόν 392 τ.μ. και μεσοπάτωμα 143 τ.μ. στο ισόγειο, κλειστούς χώρους γραφείων στους έξι ορόφους, έκτασης 1.474 τ.μ. και βεράντες 198 τ.μ.. Παράλληλα, εξυπηρετείται από ένα κεντρικό και δύο βοηθητικούς ανελκυστήρες, καθώς και κλιμακοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεμάχιο γης στο οποίο έχει ανεγερθεί το κτήριο, διαθέτει ανώτατο συντελεστή δόμησης 250%, ενώ εμπίπτει εντός του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Λευκωσίας, γεγονός που του επιτρέπει να επωφεληθεί πληθώρας πολεοδομικών κινήτρων. Λαμβάνοντας υπόψη κίνητρα, ο συντελεστής δόμησης δύναται να φτάσει μέχρι το 375% -χωρίς επιπλέον κόστος- το οποίο αντιστοιχεί σε συνολικό εμβαδόν μέχρι 5.895 τ.μ..

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν την προσφορά τους μέσω της ενδεδειγμένης διαδικασίας της Altamira Real Estate, με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική που αναφέρεται στην ιστοσελίδα.