1,5 δισ. δολάρια θα επενδύσει στην G42 η Microsoft, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του στην τεχνολογία, εν μέσω του ταχέως αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της G42, μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η επένδυση επεκτείνει την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, με τη Microsoft να αποκτά πλέον μειοψηφικό μερίδιο.

Η G42 θα τρέχει τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της στην υπηρεσία cloud Microsoft Azure, καθώς και θα αναπτύσσει τις προσφορές cloud της Microsoft.

Η G42 διαχειρίζεται data centers και πουλάει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η συμφωνία είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των ΗΑΕ φαίνεται να εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία, σύμφωνα με το CNBC.

“Και οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν με τη δέσμευση να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανονισμούς των ΗΠΑ και τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς για το εμπόριο, την ασφάλεια, την υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη και την επιχειρηματική ακεραιότητα”, ανέφερε η Microsoft.

Ο πρόεδρος της G42 Sheikh Tahnoon bin Zayed Al Nahya είναι επίσης σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ.

Η συμφωνία Microsoft-G42 θα δώσει μεγάλη ώθηση στα ΗΑΕ, τα οποία προσπαθούν να καθιερωθούν ως βασικός τεχνολογικός κόμβος στη Μέση Ανατολή, ειδικά σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίσματα.

Η Microsoft και η G42 ανέφραν ότι θα δημιουργήσουν ένα ταμείο ύψους 1 δισ. δολαρίων για προγραμματιστές στα ΗΑΕ και την ευρύτερη περιοχή για να βοηθήσουν στην υποστήριξη της ανάπτυξης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού τεχνητής νοημοσύνης.