Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού πακέτων με πάνω από 100 κιλά μαριχουάνας, στην ελεύθερη και την κατεχόμενη Αμμόχωστο, καθώς μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να ξεκαθαρίσει πώς βρέθηκαν στη θάλασσα, που τα ξεβράζει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές της Δημοκρατίας εντόπισαν πάνω από 30 κιλά κάνναβης, με την «αστυνομία» στα κατεχόμενα, ν’ ανακοινώνει τη Δευτέρα πως μέχρι στιγμής προχώρησε στην κατάσχεση 75 κιλών, που βρέθηκαν μέσα σε πακέτα «απροσδιόριστης προέλευσης».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιο πλοίο που έπλεε στη Μεσόγειο ανοικτά της Κύπρου, να ξεφορτώθηκε το παράνομο φορτίο, προκειμένου να μην εντοπιστεί. Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τόσο η Ίντερπολ όσο και η Γιούροπολ, ενώ υπάρχει επαφή και με την Τεχνική Δικοινοτική Επιτροπή για το έγκλημα, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών.

Με στόχο να μην καταλήξουν τα πακέτα των ναρκωτικών στα χέρια επιτήδειων, η Αστυνομία της Δημοκρατίας διενήργησε την Πρωτοχρονιά συντονισμένη επιχείρηση σ’ ολόκληρη την παραλιακή περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και εντόπισε άλλα δύο πακέτα σε παραλία, που περιείχαν κάνναβη βάρους περίπου 2 κιλών. Άλλα 28 κιλά, εντοπίστηκαν από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, σε άλλες παραλίες της περιοχής στην οποία έχουν αυξηθεί οι περιπολίες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει να ξεβράζει ναρκωτικά η θάλασσα της Ελ. Αμμοχώστου

Η πρώτη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, εντοπίστηκε πάντως στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 18 Δεκεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή, που εμπίπτει σε «στρατιωτική ζώνη». Η θάλασσα, ξέβρασε δεκάδες πακέτα με ναρκωτικά, που ήταν τυλιγμένα με νάιλον και περιείχαν πάνω από 25 κιλά κάνναβης. Τα υπόλοιπα 50 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Πρωτοχρονιά. η ψευδοαστυνομία, όπως μεταδίδεται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, καλεί τους πολίτες «να ενημερώσουν το πλησιέστερο “αστυνομικό τμήμα” χωρίς να αγγίξουν τα αντικείμενα» σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα πακέτα.