Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο διοργάνωσε την πρώτη από τις δύο αιμοδοσίες που πραγματοποιεί ετησίως εδώ και 30 χρόνια, στις 20 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα Υποδοχής της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, στη Λεμεσό, στην οποία συμμετείχε πολυάριθμο προσωπικό από τις ναυτιλιακές εταιρείες-Μέλη του.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες για επάρκεια των εθνικών αποθεμάτων αίματος, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, προσφέρει έμπρακτα, με σταθερούς εθελοντές αιμοδότες από την Ναυτιλιακή Βιομηχανία, με γνώμονα την υγεία των πολιτών της Κύπρου. Μέσω των εθελοντικών αιμοδοσιών που έχουν διοργανωθεί στο παρελθόν από το Επιμελητήριο, έχει συγκεντρώσει μέσω της δράσης του, πέραν των 3300 μονάδων αίματος, μια προσφορά η οποία έχει τιμηθεί από την Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ενόψει της “Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτικών”, που γιορτάζεται διεθνώς στις 25 Ιουνίου και τέλεσε υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας προς τους Ναυτικούς και επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην παγκόσμια Ναυτιλία.