Το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στο ΡΙΚ ύψους €4.000, για παράβαση του άρθρου 17Δ(1) του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ύστερα από παράπονο του κ. A. Α., εκ μέρους του Κινήματος «Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί».

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 20.6.2020, μεταξύ των ωρών 12:35-13:00, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου τηλεοπτικού ενημερωτικού προγράμματος, το ΡΙΚ μετέδωσε δηλώσεις του κ. Α. Γ., αντιπροέδρου του Κινήματος Οικολόγων, σχετικά με τη δράση και τη συμπεριφορά των Κυπρίων κυνηγών, οι οποίες έθιξαν την τιμή και υπόληψή τους, λόγω αναφοράς σε εσφαλμένα και/ή ανακριβή στοιχεία, χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να απαντήσουν ή να προσφύγουν σε ισοδύναμα μέτρα θεραπείας.

Μετά την υποβολή του πιο πάνω παραπόνου η Αρχή, κάλεσε το ΡΙΚ να δώσει δικαίωμα απάντησης στους παραπονούμενους. Το ΡΙΚ απάντησε ισχυριζόμενο ότι είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» (30.10.2020), τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος «Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» για να τοποθετηθεί και να απαντήσει επί των προαναφερθεισών δηλώσεων.

Ωστόσο, η Αρχή ανταπάντησε ότι στην εκπομπή αυτή ο εκπρόσωπος των κυνηγών δεν ερωτήθηκε για τις συγκεκριμένες αναφορές και κάλεσε το ΡΙΚ να ξανακαλέσει σε εκπομπή των εκπρόσωπο του κόμματος των κυνηγών. Αντί αυτού απάντησε ότι του έδωσε την ευκαιρία στην πιο πάνω εκπομπή. Μετά την εξέλιξη αυτή η Αρχή καταδίκασε το Ίδρυμα σε πρόστιμο €4.000.