Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος ανακοίνωσε σήμερα μια νέα στρατηγική συνεργασία με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) με σκοπό την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής και καινοτομίας στη διαχείριση και συντήρηση των αστικών υποδομών.

Η συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης των βασικών υποδομών.

Η Συμφωνία Συνεργασίας περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ωφελήσει τους/τις φοιτητές/τριες και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, διαλαμβάνει:

Τοποθέτηση και πρακτική άσκηση φοιτητών/τριών προσφέροντας την πρώτη επαφή με τη βιομηχανία αλλά και πρακτική εμπειρία, η οποία θα εμπλουτίσει τις δεξιότητές τους.

Δημιουργία ακαδημαϊκών εργασιών από τους/τις φοιτητές/τριες με θέματα που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Δράσεις επιμόρφωσης προσωπικού του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σχεδιασμός λύσεων/εφαρμογών/προτάσεων οι οποίες στηρίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Διοργάνωση κοινών διαλέξεων/ημερίδων/σεμιναρίων επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιεχομένου.

Τη Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν ο Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, και ο  Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.