Την κοινή θέση των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για συμπερίληψη και του ευρύτερου δημοσίου τομέα στο νομοσχέδιο για ρύθμιση της τηλεργασίας εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου δίδοντας έτσι τέλος στην παρεξήγηση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη διαφωνία της με τη συμπερίληψη του ευρύτερου δημοσίου τομέα στο νομοσχέδιο που θα καλύπτει ως γνωστόν τον ιδιωτικό τομέα καθώς για τη Δημόσια Υπηρεσία θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου κλήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας και οι δύο Υπουργοί πλην όμως παρέστη μόνο ο κ. Παναγιώτου.

Μιλώντας, όμως ενώπιον της Επιτροπής ανέφερε πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση για το θέμα αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις που επιτρέπουν πλέον συνέχιση της συζήτησης με τον κ. Παναγιώτου μάλιστα να καλεί τη Βουλή να επισπεύσει τις διεργασίες της καθότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί και δέσμευση μας βάσει του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με τη συμπερίληψη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης ο Υπουργός Εργασίας, πάντως, διευκρίνισε πως θα υπάρξει αλλαγή στο κείμενο προκειμένου η ρύθμιση της τηλεργασίας να καλύπτει μεν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα χωρίς όμως να χρειάζεται κατ’ ανάγκη αλλαγές στις νομοθεσίες εκάστου ημικρατικού οργανισμό αφού ήδη αρκετοί εφαρμόζουν τηλεργασία βάσει συλλογικών συμβάσεων ή άλλων συμφωνιών.

Μετά και τις διευκρινήσεις μάλιστα και τις τοποθετήσεις που υπήρξαν από τους παρευρισκομένους που δεν έφεραν νέες ενστάσεις για το θέμα, η Επ. Εργασίας της Βουλής όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της  Ανδρέας Καυκαλιάς θα αρχίσει από σήμερα την κατ’  άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου.