Τη νέα στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης παρουσίασε, σε διάσκεψη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, «πρόκειται για ένα σχέδιο με πολυεπίπεδες δράσεις και μέτρα, το οποίο προβλέπει την αξιοποίηση συνολικού ποσού €77 εκατομμυρίων σε ένα χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, εντός του οποίου θα υλοποιούνται οι επιμέρους δράσεις».

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι έχουν εστιάσει σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα αυξήσουν την παραγωγή του οικιστικού αποθέματος και θα εξασφαλίσουν, πέραν της αριθμητικής αύξησης, τη διάθεση στην αγορά κατοικιών και διαμερισμάτων, τα οποία θα ενοικιάζονται ή και θα πωλούνται σε προσιτές τιμές, που να μην είναι απαγορευτικές για τη μικρομεσαία τάξη. Εξήγησε ότι πέραν της παραγωγής νέων οικιστικών μονάδων, το Υπουργείο Εσωτερικών προσφέρει κίνητρα για την αξιοποίηση του υφιστάμενου αδρανούς αποθέματος, ώστε να υπάρξουν επιλογές άμεσα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε «για πρώτη φορά την τροποποίηση των κριτηρίων επιδότησης ενοικίου για εκτοπισθέντες, που παραχωρείται από την Υπηρεσία Μέριμνας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, προχωρούμε άμεσα με κάθετη, ποσοστιαία αύξηση ύψους 15% στα ποσά επιδότησης στις υφιστάμενες κατηγορίες δικαιούχων, χωρίς να επηρεάζεται οποιοδήποτε άλλο κριτήριο στον τρόπο εξέτασης των αιτήσεων και μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στις σχετικές νομοθεσίες».

Όλα τα μέτρα/σχέδια της στεγαστικής πολιτικής: