Το ΕΒΕΛ με απόφαση του Διοικητικού υμβουλίου του ανακήρυξε τον τέως Προέδρο του κ. Κώστα Γεωργαλλή, στη θέση του Επίτιμου Προέδρου του Επιμελητηρίου. Η ανακήρυξη του κ. Γεωργαλλή έγινε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΛ.   

Ο Κώστας Γεωργαλλής είναι από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια μέλη του Επιμελητηρίου και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Προέδρου του ΕΒΕΛ.

Εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις 17 Ιουνίου 1993 και υπηρέτησε στη θέση αυτή μέχρι το 1999, οπότε εξελέγη Αντιπρόεδρος.  Στη θέση του Αντιπροέδρου παρέμεινε μέχρι το 2005 εξαντλώντας τα 6 χρόνια θητείας που επιτρέπει το καταστατικό του Επιμελητηρίου.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση αυτή, που διατήρησε μέχρι το 2014, προώθησε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας, ενίσχυση της Λευκωσίας αλλά και του Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Ειδικά τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης το 2013, συμμετείχε σε πολλές συσκέψεις και επαφές με την κυβέρνηση και την Τρόικα, κατέβαλε προσπάθειες διάσωσης του τραπεζικού συστήματος, κατέθεσε προτάσεις για μεταρρύθμιση της οικονομίας και γενικά είχε ενεργό εμπλοκή στα μέτρα που λήφθηκαν για στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ανέλαβε δράση στο εξωτερικό για προώθηση της εξωστρέφειας της οικονομίας μας.

Στα πλαίσια αυτά, είχε επαφές με ξένες αντιπροσωπείες, συμμετείχε σε εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό και συνέβαλε στην προώθηση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας.

Ο κ. Γεωργαλλής για 17 χρόνια συμμετείχε ενεργά ως ο πρώτος εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΣΥ για τη διαβούλευση αναφορικά με τα κυβερνητικά νομοσχέδια και τους σχετικούς κανονισμούς που οδήγησαν στην εισαγωγή του Γενικού Συστήματος Υγείας, ως ένα καθολικό σύστημα υγειονομικής ασφάλισης στην Κύπρο.

Ο κ. Γεωργαλλής είχε ιδιαίτερη εμπλοκή και συνεισφορά στην αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Λευκωσίας με το Επιμελητήριο της Σαουδικής Αραβίας. Σε συνεννόηση μεταξύ τους τα δυο Επιμελητήρια με τις επαφές και προτροπές τους στις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, κατάφεραν την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Σαουδική Αραβία η οποία εκκρεμούσε από το 1963.

Ο κ. Γεωργαλλής έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις και δημόσιες συζητήσεις που οργάνωσε το ΕΒΕΛ και άλλοι φορείς αναφορικά με την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, την ανάκαμψη και ανάπτυξη, αλλά και τις επενδύσεις.

Η πλούσια δράση και η προσφορά του, όμως, συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία του ΕΒΕΛ. Με την ιδιότητα του τέως Προέδρου συμμετείχε ανελλιπώς στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και είχε έντονη δραστηριότητα σ’ όλα τα θέματα που αφορούν το Επιμελητήριο.