Τον προβληματισμό της για την ετοιμότητα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και των άλλων Τμημάτων/Υπηρεσιών να εφαρμόσουν σε ένα περίπου μήνα την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση της Συντεχνίας, σε ένα περίπου μήνα η Δημόσια Υπηρεσία θα κληθεί να ανοίξει νέα σελίδα στην ιστορία της, καθώς από τον Ιανουάριο του 2024, τίθενται σε εφαρμογή δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν στην υλοποίηση του νέου συστήματος αξιολόγησης και προαγωγής των υπαλλήλων.

Σημειώνοντας πως η ΑΣΔΥΚ ήταν και παραμένει σταθερός υποστηρικτής της εισαγωγής νέου συστήματος αξιολόγησης, καθώς πλησιάζει ο χρόνος υλοποίησης αυτής της μεταρρύθμισης, όχι τυχαία, μηνύματα που λαμβάνει η Οργάνωση, ενισχύουν την ανησυχία και τον προβληματισμό αναφορικά με την ετοιμότητα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και των άλλων Τμημάτων/Υπηρεσιών, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, να προχωρήσουν σε ομαλή υλοποίησή της.

Τα μηνύματα, αναφέρεται, συνηγορούν στο ότι είναι ανέτοιμα τα Τμήματα/Υπηρεσίες και παραμένουν εκκρεμότητες στην προετοιμασία εφαρμογής των νέων νομοθεσιών.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η ΑΣΔΥΚ, η εκπαίδευση που τυγχάνουν οι προϊστάμενοι/αξιολογητές για τους νέους κανονισμούς αξιολόγησης της απόδοσης των υφιστάμενων θα συνεχίζεται μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024.

Η ΑΣΔΥΚ απέστειλε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών επιστολή με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου, 2023, στην οποία καταθέτει τον προβληματισμό της και θέτει θέμα τήρησης του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των νομοθεσιών.